avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plata serviciilor medicale in urma unui accident ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plata serviciilor medicale in urma unui accident rutier de catre vinovat

In urma cu 9 luni am fost implicata intr-un accident rutier (din vina mea), incadrat ca vatamare corporala din culpa - dosarul s-a clasat si a ramas ca firma de asigurari sa se ocupe de despagubiri (fiind Astra nu cred ca a platit victimei inca). Astazi am primit o instiintare de plata in cuantum de 250 lei de la spitalul unde victima a fost dusa de urgenta in acea zi (a suferit o entorsa la mana si i-au pus un ghips, asta a fost tot), bazata pe prevederile art. 313 din L95/2006. Ar trebui sa o platesc eu si sa solicit plata in regres firmei de asigurari sau ca vinovata de accident o platesc doar eu?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ioanastt , utilizator 18:44, 7 Aprilie 2016
Daca victima s-a constituit parte civila catre impotriva companiei de asigurari,serviciile medicale vor fi platite tot de catre asigurator.Indicati unitatii medicale firma de asigurari si numarul politei RCA pe care o detineati la momentul producerii accidentului.
Exista o prevedere legala in acest sens?
vedeti norma asf 23
Decizia ICCJ nr.1 din 15 februarie 2016, prin care se stabileste ca asiguratorul RCA este parte responsabila civilmente in procesele penale si e nevoit sa repare de unul singur daunele provocate prin infractiune intr-un accident auto, include inclusiv daunele constatate la 9 luni dupa producerea accidentului, dupa ce cazul s-a incheiat printr-o ordonanta de clasare? (victima a declarat printr-un act autentic notarial ca nu are nicio pretentie de la mine si a ramas sa isi recupereze prejudiciul de la asigurator) E aplicabil in cazul de fata (ori daca unitatea medicala ma da in judecata pentru neplata) sau doar pentru procesele pe rol si viitoare? Cel care cere plata unui prejudiciu este un tert la accident, repsectiv unitatea medicala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 313 l95/2006 Ioanastt Ioanastt Art. 313 din L95/2006 - (1) Persoanele care prin faptele lor aduc daune sănătăţii altei persoane răspund potrivit legii şi au obligaţia să repare ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli de judecata de la asigurator astra (fga) ConstantinTino ConstantinTino Buna ziua; Am o decizie definitiva si irevocabila in calitate de inculpat in savarsirea unui accident rutier usor cu victima. De la curtea de apel am primit ... (vezi toată discuția)
Victima unui accident rutier, obligata sa plateasca spitalizarea desi este asigurata geolivbv geolivbv Buna ziua, Am si eu o nelamurire. Anul trecut, in luna august, am avut un accident auto. Pe scurt: un sofer baut a taiat o curba si a intrat in masina ... (vezi toată discuția)