avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1345 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributii pfa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributii pfa

Buna ziua.Am o activitate independenta (PFA).Ca multe persoane din tara,am primit si eu somatie de la finante sa platesc debit si penalizari pt CAS si CASS.Vreo 8000 RON in total.Daca pt sanatate sa zicem ca nu am ce comenta (desi nu am stiut) pt ca se supune efectului legii(dar totusi in 5 ani nu am primit nici o notificare si acum platesc penalizari imense),la casa de pensii situatia nu e clara pt mine.In 2010 cand a fost repezeala aia de ne-a chemat Boc pe toti sa facem contracte, m-am dus si eu si am facut si in baza deciziei de impunere de la finante mi-a stabilit in jur de 100 de ron lunar.Dar dupa 2 luni daca va amintiti au schimbat iarasi legislatia si puteai sa optezi pt orice suma de contributie vroiai.M-am prezentat din nou si m-au pus sa completez o hartiuta de un format mic in care am optat pt suma de 10 ron lunar.Asta a fost tot.Acum ma trezesc cu restante de platit in jur de 5000 de RON iar ei zic ca s-a schimbat legislatia si s-a marit contributia.Asta o inteleg.Dar nu trebuiau sa ma informeze si pe mine?Nu trebuia ca eu sa fiu deacord?Nu trebuia un act aditional la contract sau o noua declaratie ?Ce se intampla cu institutiile astea de stat.Va rog frumos daca e cineva in masura sa-mi explice ce optiuni am si daca am vreo speranta in instanta. Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 15 Februarie 2013
RADU_2_RADU, utilizator

Alte discuții în legătură

Taxa reparatii subsol adaugata la cheltuieli de intretinere emiks emiks Buna ziua, Recent s-a schimbat comitetul scarii. S-au hotarat sa repare subsolul desi a mai fost reparat de cateva ori inainte. Pentru ca nu am avut ... (vezi toată discuția)
Executare la publicatie de vanzare imobiliara terorista2012 terorista2012 Pe data de 30.12.2011 am primit acasa aceasta publicatie unde mi se comunica ca pe data de 10.02.2012 ar avea loc licitatia casei mele. Din cate stiu eu in ... (vezi toată discuția)
P.f.a.-uri sunt obligate sa plateasca pensiile? lupearobertmihai lupearobertmihai As dori sa stiu daca eu ca PFA sunt obligat sa platesc la casa de pensii, pentru pensia de limita de varsta? (vezi toată discuția)