avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contraventii la codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contraventii la codul muncii

Daca un inspector ITM incheie un proces verbal de contraventie in care descrie continutul faptei,dar sanctiunea este incadrata la alt articol decit cel prevazut de HG 500/2011,acel P.V. este nul?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:11, 16 Februarie 2013
Despre ce contraventie si articol este vorba?
Ultima modificare: Vineri, 15 Februarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
puteti incerca sa contestati in instanta si veti vedea.
e posibil dar depinde despre ce este vorba.
Mesaj reeditat
@marinneagoe

Am o firma infiintata in noiembrie 2012.Am angajat doua persoane cu contract de munca.Una din ele si-a dat demisia pe data de o9.o2.2013.I-am facut decizie de incetare a activitatii pe data de 12.o2.2013.Pe data de 13.02.2013 a venit control de la ITM,iar pe data de i5.02.2013 m-am prezentat cu documentele solicitate la control.Unul din inspectori m-a sanctionat cu amenda in valoare de 5.000 lei conform art.9 alin.2 lit b din H.G.500/2010,insa fapta descrisa de inspector se refera la art.alin.1 lit. d din H.G.500/2010 si se refera la faptul ca nu am transmis la ITM registrul de evidenta a salariatilor privind incetarea activitatii acelei persoane. Iam spus ca voi transmite revisalul pe tata de 18.02.2013 intrucit am fost plecat din localitate si nu am avut timp sa fac acest lucru,insa el m-a sanctionat.Problema este ca articolul 9 alin2 lit.b Din HG500/2010 nu sancioneaza aceasta fapta,ci cu totul alte fapte. Va intreb,daca fac contestatie, am vreo sansa de cistig sau daca acest P.V este nul de drept.
======

Transmiterea REVISAL-ului peste termenele prevazute de lege , este sanctionata cu amenda prevazuta de art.9 alin.2 lit.b din HG nr.500/2011 ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revisal- termene, expresii cristina_b cristina_b 1.Care este articolul incalcat de catre angajator in cazul netransmiterii REVISAL catre ITM cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de ... (vezi toată discuția)
Aplicare sanctiune contraventionala pentru transmitere in revisal contract de munca din 2017 cristina_b cristina_b Daca o unitate a transmis un contract de munca cu data inceperii activitatii 01.11.2017 cu intarziere in REVISAL, adica la data de 10.11.2017, sanctiunea ... (vezi toată discuția)
Revisal dumilor dumilor Buna ziua! Care sunt consecintele in care un angajator nu a facut transferul de la revisal H.G. 161/2006 la revisal H.G. 500/2011 nici pana azi? am vazut ca ... (vezi toată discuția)