avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intrebare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intrebare

Am dreptul la majorarile salariale ce au survenit in perioada in care eu am fost in concediul de crestere copil?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:36, 16 Februarie 2013
art.10 din Legea nr.202/2002:
(7) La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

Asadar, la revenirea din CCC aveti dreptul de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
Da, daca au fost facute printr-un act colectiv (regulament intern sau contract colectiv de munca) iar nu prin act aditional la contractul individual de munca.
Majorarile salariale s-au facut intotdeauna prin act aditional la CIM. Sa inteleg ca eu nu pot beneficia de acestea....
Daca majorarea de salariul v-ar fi vizat si pe dvs daca erati la munca, atunci aveti dreptul de a beneficia de aceasta , conform prevederilor legale mai sus mentionate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare salariu întoarcere cic Alelena Alelena Buna ziua, In urma concediului de creștere a copilului ,având contractul suspendat au avut loc majorări salariale anuale plus o majorare venită din ... (vezi toată discuția)
Revenirea din concediu de maternitate Alinarazvan Alinarazvan La revenirea din concediu de maternitate angajatorul imi va acorda dreptul salarial cu majorările aferente perioadei in care eu am fost in acest concediu de ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi salariale am daca s-a terminat ccc pentru primul ... Playfun Playfun Ce drepturi salariale am daca s-a terminat CCC pentru primul copil și am intrat in concediul de risc maternal pentru a doua sarcina? Ce încadrare salarială ... (vezi toată discuția)