avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Probleme cu CASS - decizii de impunere
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Probleme cu CASS - decizii de impunere

Buna dimineata

Am si eu o problema cu CJAS Buzau. Am primit prin posta, prin 28 decembrie 2012 o decizie din partea lor prin care mi se comunica faptul
ca am acumulat restante, majorari si penalizari pentru neplata contributiilor la FNUASS in anii 2008 respectiv 2010, din venituri din PFA.

Problema e ca nu am PFA, veniturile respective fiind din drepturi de proprietate intelectuala, insa in acelasi timp, in acea perioada si pana in prezent am fost si sunt angajat cu contract individual de munca in Bucuresti, pentru care mi s-au platit contributiile in Bucuresti, unde am si medicul de familie. Din cate stiu nu trebuie sa platesc contributii la cas cass si alte cele, in afara de impozitu legal de 16% pentru aceste venituri daca ele se suprapun cu un contract de munca pentru care se opresc deja toate darile.

Va rog, daca ma puteti ajuta, sa-mi confirmati /infirmati acest lucru si sa-mi spuneti in exact in baza carei legi/ordonante (articol, aliniat), pentru ca , in cazul confirmarii cunostintelor mele...(din auzite) sa am si o baza legala prin care sa le explic domnilor ca au facut o greseala.

Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: JohnnyP , utilizator 20:59, 20 Februarie 2013

Contestati daca baza nu este calculata corect , insa conform art. 257 alin.(3)din Legea 95/2006 unde se mentioneaza faptul ca in cazul persoanelor care realizeaza in acelasi timp venituri de natura celor prevazute la alin.(2 lit. a) - d) si f), contributia se calculeaza asupra tuturor acestor venituri.
Anexati la contestatie adeverinta privind plata obligatiilor de asigurari sociale de sanatate , decizia de impunere anuala D250 pentru veniturile realizate aferente anilor 2008-2010
Va multumesc pentru raspuns

Am aflat ca scutirea de care vorbeam (suprapunerea peste salariu a acestor venituri nu genereaza obligativitatea platii contributiilor la CAS si CASS) a intrat in vigoare din iulie 2010 cu modificarea Codului Fiscal. Probabil perioada din 2010 este primul semestru can normal nu exista legea.
Catre doamna jcarmen,

M-am uitat la articolul respectiv si eu ma incadrez la puntul e despre care nu se specifica nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cu cas pentru pfa shnex shnex Salut! Mi-am facut PFA de cam jumatate de an si am inteles ca trebuie sa inchei un contract si cu casa de asigurari de sanatate, dar ca nu ar fi ... (vezi toată discuția)
Cass platit de pfa petrescu alina petrescu alina prietenul meu este pfa-taxi impozitat la norma de venit. Nu a platit cass de mult timp.Prin OUG 58/2010 va fi obligat sa plateasca din urma? Daca da pentru ce ... (vezi toată discuția)
Plata cass pe 5 ani in urma acatanas acatanas Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: din anul 2002 pana in prezent sunt angajata cu CIM la o firma unde mi s-au platit regulat toate contributiile ... (vezi toată discuția)