avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contabil asociatie - conventie civila?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contabil asociatie - conventie civila?

Asociatia a incheiat o conventie civila cu un contabil care are studi superioare dar nu face parte din Corpul Expertilor Contabili, pentru a verifica actele contebile .
Este legala aceasta conventie ? Daca sunt controale de la fisc(sau alte institutii) vor fi probleme?
Va rog sa ma ajutati, sa putem fi in legalitate.
Cel mai recent răspuns: jordella , utilizator 07:17, 17 Februarie 2013
Pai dupa ce ati facut fapta intrebati?:)

Cenzorul angajat cu contract civil trebuie sa fie autorizat CECCAR.
Unde scrie asta?
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Februarie 2013
ceau, utilizator
Daca ati angajat, asa cum spuneti, un contabil care are studii superioare, e in regula. Putea sa aiba doar liceul economic si era suficient sa fie angajat pe postul de contabil.
Dar contabil si nu cenzor.
Daca vreti sa aveti cenzor, acesta poate fi ales dintre proprietarii membri ai asociatiei sau angajat din afara asociatiei. Daca este ales dintre proprietari trebuie sa aiba cel putin studii medii, nu neaparat economice si-si desfasoara activitatea in baza contractului de mandat. Comitetul executiv poate angaja un cenzor din afara asociaţiei de proprietari, persoană fizică ori juridică de specialitate, pe bază de contract sau convenţie de prestări de servicii, asa cum prevede legea 230/2007.
Cenzor persoana de specialitate, inseamna expert contabil sau contabil autorizat membru al CECCAR.
In conventie este stipulat contabil pentu a verifica actele asociatiei intro perioada. Fiind angajat asociatia a platit suma ceruta si a achitat la fisc 16 %.Este corecta decizia comitetului?
Dupa ce a facut verificarea a facut si un raport pe care l-a semnat si stampilat?
In aceste conditii treaba este in regula.

Daca totusi nu a facut cele de mai sus si aveti incredere in treaba pe care v-a facut-o, ok, dar pe viitor angajati pentru o asemenea verificare un contabil cu acreditare CECCAR care va face el singur contractul si isi plateste la stat toate darile.

Alte discuții în legătură

Cenzor asociatie de proprietari cocoranum cocoranum O persoana cu studii superioare economice,nefiind membru CECAR,paote sa indeplineasca functia de cenzor,in cazul in care nu locuieste in aceea asociatie? (vezi toată discuția)
Cenzor extern andreiandreeescu andreiandreeescu Buna ziua, Referitor la cenzorul unei asociatii legea 230 prevede urmatoarele: \\"Dacă dintre membrii asociaţiei de proprietari nu se poate alege un ... (vezi toată discuția)
Cenzor asoc. proprietari tomasso tomasso Ce conditii trebuie sa indeplineasca cenzorul din afara asoc. de propriet pentru a putea exercita functia[baza legala] si sub ce forma poate fi angajat ... (vezi toată discuția)