avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cenzor asoc. proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cenzor asoc. proprietari

Ce conditii trebuie sa indeplineasca cenzorul din afara asoc. de propriet pentru a putea exercita functia[baza legala] si sub ce forma poate fi angajat ,conventie civila sau c.i.m.?
Cenzorul din afara asociatiei trebuie sa aiba studii de specialitate (economice - de contabilitate).
Poate fi angajat cu CIM sau cu contract civil, daca este PFA sau are firma proprie.
In cazul in care persoana este din afara asociatiei, nu este p.f.a. nu are firma,ea poate fi angajata ca cenzor numai prin c.i.m. fara alte conditii, in afara unei pregatiri de specialitate[ in ce consta minima pregatire si ce acte doveditoare sint necesare pentru a-i atesta calitatea ] trebuie aleasa in adunarea generala ?
Adunarea generala alege cenzorul sau comisia de cenzori dintre membrii asociatiei si-acestia trebuie sa aiba minim studii medii.
Cenzorul din afara asociatie se angajeaza de catre comitetul executiv, condus de presedinte si nu se alege in adunarea generala.
Forma de colaborare a cenzorului din afara asociatiei cu asociatia se stabileste intre cenzor si presedinte.
Cenzorul din afara asociatiei trebuie sa aiba pregatire de specialitate, expert contabil membru CECCAR, asa ca el stie cel mai bine sub ce forma de contract va colabora cu asociatia si raspunde personal de legalitatea contractului.
Daca nu stie cu ce fel de contract va desfasura activitatea de cenzorat, inseamna ca nu are pregatirea necesara pentru a fi cenzor.
Intrebarea, mai concret este : conform legilsatiei o persoana care nu face parte din asoc. de proprietari, cu min. studii medii dar care nu este nici ceccar nici expert contabil poate fi angajata ca cenzor al unei . asoc. de propriet.[ cu 80 de apt.] si in ce forma ? Daca se poate, un raspuns avizat si fara echivoc.
"Conform legilsatiei o persoana care nu face parte din asoc. de proprietari, cu min. studii medii dar care nu este nici ceccar nici expert contabil"... NU poate fi angajata ca cenzor al unei asociatii de proprietari.

Daca legea precizeaza ca pe drumurile publice in Romania se circula pe parte dreapta, este evident ca cel care circula pe stanga, intra pe contrasens, incalca legea... Adica el poate fizic sa circule pe stanga dar cu incalcarea legii, punand in pericol pe altii si suportand consecintele.

De aceea am precizat ca cenzorul, el insusi, cunoaste regulile.

Alte discuții în legătură

Cenzor extern tomasso tomasso Cenzorul extern (nu face parte din asociatie) in ce conditii poate fi numit in functie de catre asociatia de proprietari,subliniez dpv al legii, studii ... (vezi toată discuția)
Cenzor asociaþii de proprietari arondoru arondoru Dacă cenzorul asociaţiei de proprietari nu face parte din asociaţia respectiva ce forma de contract trebuie sa întocmeasca asociaţia pentru serviciile de ... (vezi toată discuția)
Contabil asociatie - conventie civila? jordella jordella Asociatia a incheiat o conventie civila cu un contabil care are studi superioare dar nu face parte din Corpul Expertilor Contabili, pentru a verifica actele ... (vezi toată discuția)