avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... fisa postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

fisa postului

Imi poate raspunde cineva, daca din punct de vedere legal este corect ca fisa postului sa se incheie cu....."sta la dispozitia sefului ierarhic superior"...?
Exista o lege care permite angajatorului aceasta sintagma?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!:)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:13, 17 Februarie 2013
Nu este normal ca fisa postului sa se incheie cu."sta la dispozitia sefului ierarhic superior" si nici nu exista act normatv care sa prevada continutul exact al fisei postului.

Angajatorul are, printre drepturi, faptul de a stabili atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii, precum si faptul de a da dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor.
multumesc pentru raspuns.
pot refuza sa semnez fisa postului daca se incheie cu acea fraza?...sau...o pot semna cu mentiunea ca nu sunt de acord cu fraza respectiva?
Puteti semna fisa postului cu mentiunea ”sub rezerva legalitatii ” privind acea mentiune...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa postului- precizare atributii adyna_i adyna_i Este permis ca in fisa postului sa scrie: \\"Rezolva ORICE alte sarcini distribuite de superior\\"? (vezi toată discuția)
Fisa post functionari publici tudor16 tudor16 Este legal sa se inscrie in fisa postului \"ORICE ALTE ARTIBUTII PRIMITE DE LA SEFUL IERARHIC SUPERIOR ...\"? (vezi toată discuția)
"alte indatoriri"-fisa postului buburuza22 buburuza22 Buna ziua! Am o intrebare:exista vreo legislatie care se interzica adaugarea la fisa postului si \\"alte indatoriri\\"? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)