avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplata angajati (de 12 luni)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplata angajati (de 12 luni)

Buna ziua,

Pt. 2 fosti colegi aflati intr-o situatie critica, apelez la persoanele cu experienta / expertiza in dom. insolventei-falimentului :
- ce se poate face pt. a forta lichidatorul, ca 2 angajati care-si indeplinesc lunar atributiile/responsabilitatile stabilite prin contract/fisa postului, sa-si poata recupera salariile neplatite de firma lichidatoare care face doar promisiuni ? (societatea se afla in stadiul „faliment” )

Precizari :
1) sunt utilizati de catre firma lichidatoare si nu li s-a spus / pus in vedere sa-si dea demisia sau sa fie disponibilizate ;
2) exista surse lunare de venit (din chirii) care acopera integral sau partial (cand nu platesc la timp toti chiriasii) plata celor 2 salarii ;
3) exista mai mult de 6 mld. lei vechi - bani neancasati de fostul admin. special, pt. care pina acum vreo luna (timp de 4 ani), NU s-au facut demersurile juridice necesare pt. recuperare ;
4) din ce au citit in legea aplicabila, aceasta situatie (efectuarea platilor drepturilor salariale) s-ar incadra ca prioritatea nr. 2 (din 8 sau 9 prevazute).

Va multumesc anticipat pt. amabilitatea / disponibilitatea dvs.

(PS - cer scuze daca nu am postat / incadrat corect mesajul in cadrul categoriilor forumului si rog moderatorul / administratorul s-o faca ; multumesc)
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Februarie 2013
ContSters84851, utilizator

Alte discuții în legătură

Angajat disponibilizat angajator in faliment zoi zoi Buna ziua, Am o intrebare, daca un angajat este disponibilizat in perioada in care firma este intrata in faliment ,angajatul beneficiaza de salarii ... (vezi toată discuția)
Firma in insolventa - se mai poate face executare silita? IOANA9 IOANA9 Fostul angajator are sa imi plateasca mai multe salarii restante. Ma poate ajuta un executor sa recuperez aceasta datorie daca firma se afla in insolventa, ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii Tg-Jiu1987 Tg-Jiu1987 Am lucrat patru ani la o firma . In 16.04. 2011 am plecat, la cerere ,cu acordul partilor deoarece nu primeam salariile in suma si la data stabilite in ... (vezi toată discuția)