Buna seara,
Am nevoie de un sfat.Am dat concurs ptr ocuparea unui post si conform contractului am avut perioada de proba de 90zile.Contractul este intocmit pe perioada nedeterminata,perioada de proba fiind 90 de zile.Ultima zi din perioada de proba este 16.02.2013,am primit notificarea in data de 15.02.2013 ,ora 14.30.Precizez ca programul de lucru este stipulat in contractul de munca : L- J de la 8.00-16.30 si V.8.00-14.Intrebarea este : contractul de munca este inchis conform art.31(3) din lg.53/2003-Codul muncii ,chiar daca semnarea notificarii a fost facuta la ora 14.30?
Cum pot ataca in justitie (daca se poate ataca) ?
In timpul zilei au facut un proces verbal prin care au consemnat ca refuz semnarea fara ca eu sa fiu de fata cand s-a intocmit respctivul proces verbal ,eu fiind prezenta la serviciu ,aflandu-ma in institutie.
Nu am fost instiintata de existenta Notificarii decat la ora 14.15 cand am revenit in birou pentru a imi lua lucrurile sa plec pentru ca programul se incheia la ora 14.00.
In urma semnarii notificarii la ora 14.30 cum se interpreteaza valabilitatea CIM deoarece in Codul muncii nu am regasit nimic cu referire la aceste aspecte.
Multumesc.
Perioada de proba expira in data de 14.02.2013 ... si nu in data de 15.02.2013 sau in data de 16.02.2013.
Începutul duratei perioadei de proba este legat de momentul începerii activitaţii ...Salariatul /angajatorul pot sesiza instanţa de judecata daca apreciaza ca încetarea contractului s-a realizat cu încalcarea legii. De exemplu, este îndreptaţita sa sesizeze instanţa partea care reclama nerespectarea condiţiei notificarii scrise, comunicarea notificarii dupa expirarea perioadei de proba etc.
In speta, comunicarea din data de 15.02.2013 este dupa expirarea perioadei de proba ...
Multumesc.
Mai am o nelamurire acum prima zi este considerata data inregistrarii in Revisal ?
Data incheierii si inregistrarii CIM este 16.11.2012.
Atunci sa inteleg ca zilele se numara incepand cu data de 16.11.2012 ?
Multumesc inca o data.
Începutul duratei perioadei de probă este legat de momentul începerii activităţii, chiar dacă contractul individual de muncă a fost încheiat la o dată anterioară.
In Revisal c.i.m. trebuie inregistrat cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza.
De exemplu, daca data de inceput a activitatii este 16.11.2012 , atunci in REVISAL c.i.m. trebuia inregistrat cel mai tarziu la data de 15.11.2012.
Perioada preaviz
simateo
Daca ultima zi de preaviz este vinerea,cand se incheie contractul,sambata in zi nelucratoare sau luni in zi lucrataoare?Ex:angajatul depune demisia in ... (vezi toată discuția)