Buna seara,
Am nevoie de un sfat.Am dat concurs ptr ocuparea unui post si conform contractului am avut perioada de proba de 90zile.Contractul este intocmit pe perioada nedeterminata,perioada de proba fiind 90 de zile.Ultima zi din perioada de proba este 16.02.2013,am primit notificarea in data de 15.02.2013 ,ora 14.30.Precizez ca programul de lucru este stipulat in contractul de munca : L- J de la 8.00-16.30 si V.8.00-14.Intrebarea este : contractul de munca este inchis conform art.31(3) din lg.53/2003-Codul muncii ,chiar daca semnarea notificarii a fost facuta la ora 14.30?
Cum pot ataca in justitie (daca se poate ataca) ?
In timpul zilei au facut un proces verbal prin care au consemnat ca refuz semnarea fara ca eu sa fiu de fata cand s-a intocmit respctivul proces verbal ,eu fiind prezenta la serviciu ,aflandu-ma in institutie.
Nu am fost instiintata de existenta Notificarii decat la ora 14.15 cand am revenit in birou pentru a imi lua lucrurile sa plec pentru ca programul se incheia la ora 14.00.
In urma semnarii notificarii la ora 14.30 cum se interpreteaza valabilitatea CIM deoarece in Codul muncii nu am regasit nimic cu referire la aceste aspecte.
Multumesc.
Iceputul activitatii a fost 19.11.2012,deci 90 de zile se calculeaza din data de 16.11.2012 sau 19.11.2012 ?
Contractul a fost incheiat si inregistrat in 16.11.2012.
In acest sens, se schimba datele problemei ..
1. data de inceput a activitatii este 19.11.2012, atunci termenul de 90 de zile pentru perioada de proba incepe sa curga din aceasta zi si nu din data de 16.11.2012
2. In speta, ultima zi cand trebuia sa primiti notificarea este data de 17.02.2013 ... in acest caz, angajatorul dvs a fost in termen cand v-a comunicat notificarea respectiva.
Nu termenul imi creaza nelamurile cele mai mari ci valabilitatea acestuia avand in vedere ca a fost semnat de primire la ora 14.30 si programul de lucru se incheie la ora 14.00.
Este sau nu este valabila notificarea?
Eu stiu ca orice document inregistrat / primit dupa ora de program se inregistreaza cu data de a doua zi.Este corect asa cum am gandit ?
Multumesc
Parerea mea este ca notificarea trimisa este valabila ... iar sustinerea dvs ca orice document inregistrat / primit dupa ora de program se inregistreaza cu data de a doua zi nu are baza legala ...nu am gasit in niciun act normativ reglementata asa ceva ...
Perioada preaviz
simateo
Daca ultima zi de preaviz este vinerea,cand se incheie contractul,sambata in zi nelucratoare sau luni in zi lucrataoare?Ex:angajatul depune demisia in ... (vezi toată discuția)