avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PERIOADA PREAVIZ
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PERIOADA PREAVIZ

Daca ultima zi de preaviz este vinerea,cand se incheie contractul,sambata in zi nelucratoare sau luni in zi lucrataoare?Ex:angajatul depune demisia in 16.11.2012 perioada de preaviz este de 20 zile lucratoare preavizul incepe luni 19.11.2012 si ultima zi de preaviz este in data de 14.12.2012 cand se face incetarea in REVISAL si decizia de incetare in data de 15.11.2012(zi nelucratoare)sau luni 17.11.2012?
Va multumesc.#-o
Cel mai recent răspuns: simateo , utilizator 12:35, 17 Noiembrie 2012
Declararea incheierii contractului in revisal se poate face luni.
Daca ultima zi de preaviz este data de 14.12.2012, atunci aceasta data este data incetarii raportului de munca, conform art.81 alin.7 C.mun.

Prin urmare, completarea si transmiterea REVISAL-ului se va face cu aceasta data , conform art.4 alin.1 lit.d din HG nr.500/2011.
Multumesc pt raspuns,deci in ultima zi de preaviz se face si incetarea,ultima zi repectiv 14.12.2012 este luata ca zi lucrata si pontata.Bine asa o sa fac.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data decizie incetare Patience Patience Va rog sa imi spuneti daca ultima zi de preaviz a unui angajat este 15.11.2012 - care trebuie sa fie data incetarii contractului inscrisa in decizia de ... (vezi toată discuția)
Data incheierii contractului de munca mihaela495 mihaela495 Am o nelamurire legata de data incheierii CIM si transmiterea lui in Revisal. Am inteles ca data incheierii CIM trebuie sa fie anterior inceperii activitatii ... (vezi toată discuția)
Revisal pt incetare cim prin demisie art 81(7) florinita florinita Am un angajat pt care inceteaaza cim cu 01.07.2011 cf art 81 alin 7 codul muncii republicat. 1) Revisal nu este actualizat. Motivul incetarii in revisal este ... (vezi toată discuția)