avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Data incheierii contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Data incheierii contractului de munca

Am o nelamurire legata de data incheierii CIM si transmiterea lui in Revisal. Am inteles ca data incheierii CIM trebuie sa fie anterior inceperii activitatii iar transmiterea in Revisal trebuie facut in ultima zi lucratoare anterioara inceperii activitatii. De ex. in cazul in care activitatea ar urma sa inceapa intr-o zi de luni care este ziua in care se poate transmite Revisalul, sambata sau vinerea? Transmiterea Revisalului trebuie facuta neaparat in ziua incheierii CIM sau CIM se poate incheia mai repede si Revisalul transmis in alta zi dar cu conditia sa fie ultima zi lucratoare anterior inceperii activitatii? Ex. este pentru un program normal de munca de cinci zile pe saptamana.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:22, 14 Mai 2012
Cu privire la data transmiterii Revisal -inceperea activitatii,daca luni este prima zi de lucru,data limita de transmitere este ziua de vineri anterior inceperii activitatii.
Cu privire la incetarea contractului conform HG 500/2011-
Art.3 alin 2 lit.i
i) data incetarii contractului individual de munca.
Art.4
d) elementele prevazute la art. 3 alin. (2) lit. i) se inregistreaza in registru la data incetarii contractului individual de munca/la data luarii la cunostinta a evenimentului ce a determinat, in conditiile legii, incetarea contractului individual de munca;
Multumesc pentru raspuns.
Cand am spus data incheierii am vrut sa spun data semnarii CIM si nu data incetarii.
In speta, in cazul in care activitatea ar urma sa inceapa intr-o zi de luni ziua in care se va transmite Revisalul este ziua de vineri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim pe perioada determinata apetra apetra un contract incheiat pentru intervalul 12.4 - 11.7. cu ce data se desface contractul - 11.7 ultima zi sau cu 12.7? (vezi toată discuția)
Modificare in revisal elenailie elenailie cu cat timp inainte de incetarea contractului de munca conform art. 65 alineat 1 se poate transmite modificarea in revisal? va multumesc. (vezi toată discuția)
Pensionare limita de varsta Ilie88 Ilie88 Buna ziua, Am un salariat care a primit decizia de pensionare pentru limita de varsta (reducere varsta standard de pensionare pt conditii deosebite) si ... (vezi toată discuția)