avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pensionare limita de varsta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pensionare limita de varsta

Buna ziua,
Am un salariat care a primit decizia de pensionare pentru limita de varsta (reducere varsta standard de pensionare pt conditii deosebite) si doreste sa lucreze in continuare pe acelasi post. In acest caz, poate sa-i inceteze maine ctr-ul in temeiul art. 56, lit. c) si tot de maine sa se incheie un alt contract? Care este modalitatea prin care el sa aiba continuitate?De exemplu ziua de maine este zi nelucratoare pt el.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:10, 16 Octombrie 2015
Da, se poate incheia un contract in forma propusa de dvs. Nu este nicio problema sa desfaceti si sa incheiati un contract nou, pentru continuitate, important este ca decizia de pensionare sa nu fie pentru conditii speciale de grupa care sa interzica continuarea activitatii lucrative. Mult succes!
1. Ii incetati actualul CIM cu data de maine si tot cu data de maine ii incheiati un alt CIM.

2. Nu conteaza ca data incetarii sau incheierii unui CIM este o zi lucratoare sau nelucratoare.


Apa_dulce a scris:
...important este ca decizia de pensionare sa nu fie pentru conditii speciale de grupa care sa interzica continuarea activitatii lucrative...

1. Nu inteleg ce inseamna asta (!?).

2. Daca este pensionat pentru limita de varsta (chiar daca este cu reducerea varstei standard de pensionare) poate cumula pensia cu salariul.

3. Cred ca ati facut confuzie cu pensia anticipata sau pensia anticipata partiala.
Ultima modificare: Luni, 12 Octombrie 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Ilie88 a scris:

...Care este modalitatea prin care el sa aiba continuitate?De exemplu ziua de maine este zi nelucratoare pt el.
Multumesc anticipat


Data incetarii vechiul c.i.m. = data inceperii activitatii in baza noului c.i.m , prin aceasta isi asigura continuitatea.
Data incetarii vechiului CIM=MARTI (azi nu mai vine la serviciu)=data transmiterii Revisal
Data inceperii activitatii CIM=MIERCURI, azi (marti) se transmite Revisal, rezulta ca astazi, salariatul nu va lucra. Sau care este logica corecta?
De unde rezulta ca salariatul nu va lucra ?

V-am mentionat anterior ca : data incetarii vechiul c.i.m. = data inceperii activitatii in baza noului c.i.m , prin aceasta isi asigura continuitatea.

Alte discuții în legătură

Contract de munca Anna-Nektaria Anna-Nektaria In luna iulie un salarit se pensioneaza pentru limita de varsta, dar atat conducerea cat si salaritul vor sa continuie relatia de munca. Este necesar un nou ... (vezi toată discuția)
Continuare activitate dupa pensionare nicolaelena08 nicolaelena08 In 8 ianuarie 2015 , implinesc 60 ani, ma pensionez(femeie).,in invatamant , cadru auxiliar(laborant).Pot ramane sa lucrez in continuare ?pe mine m-au pus ... (vezi toată discuția)
Data decizie incetare c.i.m. limita de varsta dutescu maria dutescu maria Buna ziua, Pentru prima data trebuie sa intocmesc decizie de pensionare cf. art.56 alin.1 lit.c implinirea varstei de 65 ani. Acest salariat implineste 65 de ... (vezi toată discuția)