avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca

In luna iulie un salarit se pensioneaza pentru limita de varsta, dar atat conducerea cat si salaritul vor sa continuie relatia de munca. Este necesar un nou contract sau se poate continua relatia in baza contractului actual. Mentionez ca societatea este cu capital integral privat.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:34, 13 Iunie 2013
Este necesar incheierea unui nou c.i.m., deoarece, potrivit art.56 alin.1 lit.c C.mun., contractul individual de munca existent inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare.

In acest sens, se poate opera si transmite in REVISAL atat data incetarii c.i.m. , cat si data inceperii activitatii in aceeasi zi.


Ultima modificare: Joi, 13 Iunie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
freeelis a scris:

In acest sens, se poate opera si transmite in REVISAL atat data incetarii c.i.m. , cat si data inceperii activitatii in aceeasi zi.


Nu se poate inregistra in Revisal desfacerea CIM in aceeasi zi cu data inceperii activitatii in baza unui nou CIM. Eventual in aceeasi zi cu data semnarii CIM.
Conf art 4 alin 1 lit a HG 500/2011 completarea, respectiv înregistrarea în registru aşi transmiterea registrului se fac la angajarea fiecărui salariat, cel târziu în ziua lucrătoare anterioară începerii activităţii de către salariatul în cauză.
Eu cred ca se pot face ambele operatii in aceeasi zi . Poate sensul frazei nu a fost destul de explicit.

Se opereaza mai intai incetarea c.i.m. si apoi se opereaza noul c.i.m. In acest caz, incetarea este transmisa anterior datei incetarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continuare activitate dupa pensionare nicolaelena08 nicolaelena08 In 8 ianuarie 2015 , implinesc 60 ani, ma pensionez(femeie).,in invatamant , cadru auxiliar(laborant).Pot ramane sa lucrez in continuare ?pe mine m-au pus ... (vezi toată discuția)
Pensionare limita de varsta Ilie88 Ilie88 Buna ziua, Am un salariat care a primit decizia de pensionare pentru limita de varsta (reducere varsta standard de pensionare pt conditii deosebite) si ... (vezi toată discuția)
Informatii incetare cim si reangajare Alis07 Alis07 Buna ziua.Va rog o lamurire in urmatoarea situatie.Unui salariat ii inceteaza de drept contractul de munca la data indeplinirii varstei standard de pensionare ... (vezi toată discuția)