avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Continuare activitate dupa pensionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Continuare activitate dupa pensionare

In 8 ianuarie 2015 , implinesc 60 ani, ma pensionez(femeie).,in invatamant , cadru auxiliar(laborant).Pot ramane sa lucrez in continuare ?pe mine m-au pus sa fac cerere catre consiliul de administratie al scolii sa-mi aprobe munca pana la primirea pensiei.!Eu doresc sa lucrez inca un an dar ei spun ca doar daca imi aproba scoala.Voi avea pensia sub 1000lei ,Cum e legal?sa-mi aprobe consiliul de administratie sau daca nu-mi depun cerere de incetare a activitatii pot lucra cat doresc?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:54, 4 Ianuarie 2015
1. C.i.m. inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare (art.56 alin.1 lit.c teza I C.mun.).

2. In acest caz, vechiul c.i.m. va inceta si va trebui incheiat un nou c.i.m.

3. Angajarea prin încheiere a contractului individual de muncă a personalului didactic auxiliar şi administrativ în unităţile de învăţământ cu personalitate juridică se face de către directorul unităţii, cu aprobarea consiliului de administraţie.
Angajarea se face numai prin concurs sau examen.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Ianuarie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
freeelis a scris:

1. C.i.m. inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare (art.56 alin.1 lit.c teza I C.mun.).

2. In acest caz, vechiul c.i.m. va inceta si va trebui incheiat un nou c.i.m.

Concret: Daca inchei un nou contract la acelasi angajator (practic iti continui activitatea), poti sa operezi in Revisal incetarea vechiului CIM si incheierea noului CIM in aceeasi zi si sa transmiti? Noul contract trebuie sa aiba alt numar?
@ Grisina

Atentie:
- incetarea c.i.m. se opereazasi se transmite in REVISAL la data incetarii c.i.m.
- un nou c.i.m. se opereaza se se transmite in REVISAL cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza.
In speta, reiese ca incetarea c.i.m. se va transmite anterior datei incetarii (data incetarii vechiului c.i.m. = data inceperii activitatii in baza unui nou c.i.m.).

Ambele operatiuni pot fi transmise in aceeasi zi.

Noul c.i.m. va avea un alt numar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare limita de varsta Ilie88 Ilie88 Buna ziua, Am un salariat care a primit decizia de pensionare pentru limita de varsta (reducere varsta standard de pensionare pt conditii deosebite) si ... (vezi toată discuția)
Informatii incetare cim si reangajare Alis07 Alis07 Buna ziua.Va rog o lamurire in urmatoarea situatie.Unui salariat ii inceteaza de drept contractul de munca la data indeplinirii varstei standard de pensionare ... (vezi toată discuția)
Contract de munca Anna-Nektaria Anna-Nektaria In luna iulie un salarit se pensioneaza pentru limita de varsta, dar atat conducerea cat si salaritul vor sa continuie relatia de munca. Este necesar un nou ... (vezi toată discuția)