avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pensionare limita de varsta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pensionare limita de varsta

Buna ziua,
Am un salariat care a primit decizia de pensionare pentru limita de varsta (reducere varsta standard de pensionare pt conditii deosebite) si doreste sa lucreze in continuare pe acelasi post. In acest caz, poate sa-i inceteze maine ctr-ul in temeiul art. 56, lit. c) si tot de maine sa se incheie un alt contract? Care este modalitatea prin care el sa aiba continuitate?De exemplu ziua de maine este zi nelucratoare pt el.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:10, 16 Octombrie 2015
La listarea raportului pe salariat in Revisal, apare ca interval vechime pana ieri, daca data incetarii este astazi.
Raportul per salariat nu face dovada vechimii in munca.

Vechimea in munca stabilita pana la data de 31 decembrie 2010 se probeaza cu carnetul de munca.
Dupa aceasta data, vechimea in munca se probeaza cu adeverintele de vechime eliberate de catre angajatori.
tudorvaleriu a scris:

"1. Ii incetati actualul CIM cu data de maine si tot cu data de maine ii incheiati un alt CIM.

2. Nu conteaza ca data incetarii sau incheierii unui CIM este o zi lucratoare sau nelucratoare."
Conform art. 4, lit. d) din HG 500/2011, data incetarii contractului individual de munca se inregistreaza in registru la data incetarii contractului individual de munca, daca eu maine ii incetez contractul, maine trimit si REVISALUL, eu asa inteleg, iar tot cu data de maine ii inchei un alt contract, de unde rezulta ca astazi transmit Revisalul.



Din HG 500/2011
Art. 4
(1) Completarea, respectiv inregistrarea in registru a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) se face dupa cum urmeaza:
a) la angajarea fiecarui salariat, elementele prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a)—g) se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza;
...


Legea sanctioneaza netransmiterea in termen a REVISAL-ului si, prin urmare, incetarea c.i.m. si incheierea noului c.i.m. se pot transmite in aceeasi zi.

De exemplu :
- data incetarii c.i.m. = 17.101.2015
- data inceperii noului c.i.m. = 17.10.2015

In concluzie, REVISAL-ul se poate transmite astazi pentru ambele operatiuni .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca Anna-Nektaria Anna-Nektaria In luna iulie un salarit se pensioneaza pentru limita de varsta, dar atat conducerea cat si salaritul vor sa continuie relatia de munca. Este necesar un nou ... (vezi toată discuția)
Continuare activitate dupa pensionare nicolaelena08 nicolaelena08 In 8 ianuarie 2015 , implinesc 60 ani, ma pensionez(femeie).,in invatamant , cadru auxiliar(laborant).Pot ramane sa lucrez in continuare ?pe mine m-au pus ... (vezi toată discuția)
Data decizie incetare c.i.m. limita de varsta dutescu maria dutescu maria Buna ziua, Pentru prima data trebuie sa intocmesc decizie de pensionare cf. art.56 alin.1 lit.c implinirea varstei de 65 ani. Acest salariat implineste 65 de ... (vezi toată discuția)