Intrebea mea este legata de o proprietate, respectiv un aparament de 4 camere. Tata, propietarul apartamentului, a trecut in nefiinta iar sora mea s-a mutat cu mama in apartament, de mentionat faptul ca sora a pierdut un apartament din cauza datoriilor la intretinere iar acum in apartamentul mamei iara are datorii la intretinere. Mama este bolnava, are in special probleme cu memoria, sora mea s-a mutat pe motivul ca are grija de ea. Face presiunii sa ii dau banii de inmormantare pentru mama si zice ca este bolnava la pat iar cand o vizitez nu are nimic. Vecinii ei m-au atentionat ca nu si-a platit facturile. Ce este de facut in acest caz? daca mama moare iar ea locuind in acel apartament si invocand motivul ca a avut grija de ea ii poate reveni ei apartamentul? daca o convinge sa semneze un contract de vanzare tinand cont ca mama numai este lucida datorita varstei, contractul ar fi valid?
Daca sunteti fiu sunteti mostenitor de drept.
Mergeti de urgenta la avocat sau la notar pentru mostenire deoarece aveti dreptul la mostenirea dupa tata.
Tatal era unicul proprietar al apartamentului sau este bun comun cu mama Dv.?Cum s-a aratat, rezolvati problema mostenirii dupa tata sa vedeti cum stati respectiv ce drepturi are in principal mama Dv.si ce manopere poate intreprinde sora Dv.Oricum, mama fiind in viata solicitarea sorei pentru cheltuielile de inmormantare ale mamei nu sunt de luat in seama,