avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune: surori implicate inegal in ingrijirea mamei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune: surori implicate inegal in ingrijirea mamei

Cazul este urmatorul: doua surori bune de mama si tata. Tatal decedat de mult timp, apartamentul pe numele mamei. Una dintre surori pleaca de acasa si nu mai tine deloc legatura cu mama si cealalta sora. Aceasta are grija de apartamet si, in ultimii 2 ani, are grija si de mama bolnava de cancer (investigatii, tratamente costisitoare, ingrijire la domiciliu) apoi de inmormantare si toate cele legate de acest lucru.
Prima sora nu participa cu absolut nimic si, la mai putin de o saptamana de la decesul mamei, deschide in instanta proces pentru dezbaterea succesiunii. Instanta decide ca apartamentul sa fie impartit jumate-jumate iar sora care a initiat procesul cere iesirea din indiviziune si plata unei sulte.
Ar putea face sora care a intretinut mama si apartamentul pentru a plati cat mai putin bani? Dupa toate cheltuielile enorme suportate, in acest moment nu dispune de banii cu care sa o plateasca pe sora sa si-i este teama ca va ramane pe drumuri.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:37, 13 Septembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Singura soluție este sa vândă apartamentul care i a fost atribuit ,sa achite sulta și sa își cumpere altceva.Din păcate faptul ca s a implicat în îngrijirea părinților ii aduce doar un merit moral dar nimic în plus în fata legii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate, chiar daca ati avut grija de mama...in fata legii sora are drept egal la mostenire cu dvs.!
Este trist...dar, asa cum a spus si dl avocat...cotele sunt egale!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trista e atitudinea mamei, care știind ca e îngrijită doar de un copil și având un apartament pe numele sau, trebuia sa încheie din timpul vieții un contract de întreținere cu copilul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neintelegere pentru sucesiune. cosmd cosmd Mama a decedat acum 2 saptamani si exista neintelegere pentru sucesiunea apartamentului de patru camere care este trecut pe numele ei. Mama a spus ca acest ... (vezi toată discuția)
Succesiune după amândoi părinții. mai are sora mea vreun drept? nicoletaX32 nicoletaX32 Cine are drept de succesiune? Suntem 2 surori (eu sunt cea mare). Sora cea mica este casatorita si are 1 fata mare. In 1990-1994 a locuit cu noi (parintii si ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu probleme terezbarbu terezbarbu Buna ziua, Mama mea a decedat dupa 5 luni ce a fost diagnosticata cu cancer ultimul stadiu. In aceste luni noi am intretinu-o ( pensia ei abia acoperea ... (vezi toată discuția)