avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune după amândoi părinții. Mai are sora mea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune după amândoi părinții. Mai are sora mea vreun drept?

Cine are drept de succesiune?
Suntem 2 surori (eu sunt cea mare). Sora cea mica este casatorita si are 1 fata mare. In 1990-1994 a locuit cu noi (parintii si eu). Parintii i-au facut nunta, botez la copil, au salvat-o cand era sa moara. Erau vesnic scandaluri pornite de la bani si alte rautati create de ea si sotul ei. Totul se termina cu bataie aplicata parintilor si mie. In 1994 tata a scos-o din spatiu si a dat-o afara ( a trimis-o la socrii ei). De atunci, sora mea a inceput sa calomnieze familia (mai mult pe mine) in mass media. Tata s-a imbolnavit. In 2000 - 2016 a suferit operatii, amputare de membre si decesul. Mama s-a imbolnavit si ea din 2008-2018 ( operatii si metastaza in urma unui cancer aparut de la bataia aplicata in 1994 de ginerele ei). Toate costurile cu spitalul si inmormantarile le-am suportat din banii mei.
Din cauza surorii mele am pierdut locul de munca de 3 ori. Am facut sesizare la politie.
Am ridicat Certificat deces si aflu ca tot ea depune Dosar de succesiune.
DE CE?
Daca ne-a umilit in public, de ce are nevoie de casa?

Actele sunt pe numele meu.
Ce sanse am sa pastrez casa si sa ii dau doar partea ei in bani?
Si paguba suportata de mine cine mi-o da?
Ultima modificare: Duminică, 4 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: nicoletaX32 , utilizator 15:50, 21 Februarie 2018
In ce sens sunt actele pe numele dvs?
V-au făcut părinții acte, din timpul vieții?
Ce fel de act?
Si ce daca a facut actele de succesiune. Daca nu ramane nimic dupa parinti ia exact nimic. Acuma depinde cum a fost trecuta casa parintilor pe numele dumneavoastra. Daca prin donatie, atunci are sansa sa obtina o despagubire prin proces. Nici un copil nu poate fi dezmostenit, decat pentru fapte extrem de grave. Daca ati obtinut casa prin contract de intretinere atunci nu aveti probleme.
prin contract de intretinere dar la un eventual proces o sa va trebuie martori(va spun deoarece de scurt timp am fost martor la un astfel de proces)
Fapta grava pentru care este vinovata, si-a umilit parintii si pe mine in mass media ( face asta din 2006 pana in prezent). Am depus plangere la politie, i s-a deschis dosar penal (pentru umilire in mod public, hartuire, si amenintari).

Acestea sunt faptele grave. Am ajuns sa schimb loc de munca, pentru ca sa nu mai stie unde sunt.

Eu sunt cea care trebuie sa vanda, ma gandesc ce anume sa ii dau ca sa inceteze cu aceste fapte, am si eu nevoie de viata mea.

Dar umilintele anterioare, nu mi le achita nimeni ?
Si faptul ca din 2000 eu m-am ocupat de starea materiala, medicala si cerintele apartamentului pentru ambii parinti.

Am aflat azi ca desi eu m-am ocupat de inmormantarea mamei care a avut loc recent, acum 2 saptamani, sora mea se duce la casa de pensii si cere copia dupa Certificat de deces depusa de mine la dosar (desi, stiu ca nu se face asa, doar cu anumite documente se poate ridica copie dupa certificat deces si doar de la primaria in raza in care este domiciliul )- acestia elibereaza duplicat certificat deces.
Apoi s-a dus la administratia cimitirelor sa ceara duplicat privind locul de veci.

A fost instiintata de inmormantare, dar nu s-a prezentat.
Ce sens mai are aceasta situatie pe care o creeaza?

Eu sunt cea care a cheltuit enorm cu cei 2 parinti, plus pata de imagine pe care a creat-o sora mea asupra familiei, si am inghitit asa toate relele.

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa ambii parinti nicoletaX32 nicoletaX32 Succesiune cu acte false? Suntem 2 surori ( eu cea mare am ramas in casa cu cei 2 parinti, am avut grija de ei, operatii suportate din banii mei, ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune dupa succesiune nicoletaX32 nicoletaX32 Suntem 2 surori la parinti ( eu cea mare care inca locuiesc in casa parintilor ), m-am ocupat de acestia 25 de ani ( operatii, inmormantari, plati utilitati si ... (vezi toată discuția)
Impartirea mostenirii intre 2 frati Radu SS. Radu SS. Buna ziua, Tatal meu are o sora, iar ambii lor parinti sunt decedati(mama, este ultima decedata , acum 10 ani) nefiind deschisa succesiune dupa nicunul ... (vezi toată discuția)