avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa ambii parinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa ambii parinti

Succesiune cu acte false?

Suntem 2 surori ( eu cea mare am ramas in casa cu cei 2 parinti, am avut grija de ei, operatii suportate din banii mei, inmormantari, plati banci si utilitati ale casei, hrana, medicamente, si tot ce le trebuia lor si mie).
Asta timp de 25 de ani ( din 1993 pana acum in 2018).
Parintii mi-au lasat mie casa cu tot ce este in ea ( cu Contract de vanzare cumparare, adica am platit pentru toate astea o suma de bani care a fost folosita de parinti tot pentru casa).

Sora mea cea mica, a parasit casa (impreuna cu sotul si copilul lor in 1993), in urma unui scandal in care si-a pus sotul sa ii bata parintii si pe mine ( eu am luat bataie de la sotul ei pentru ca am vrut sa il fac sa nu o mai bata pe mama ).
In perioada 1991-1993 sora mea a trait cu familia ei alaturi de noi ( dar in fiecare saptamana sotul ei provoca scandaluri care se terminau cu bataie). In final tata in 1993 i-a dat afara din casa deoarece sotul surorii mele a batut-o pe mama pana a ajuns in spital.
De atunci si pana acum in 2018, nu a interesat-o decat sa ne tarasca prin mizerii: - vorbeste de parinti si de mine la radio si in mass media, jignindu-ne in fel si chip, ne-a umilit prin cartier, si pe strada, amenintari in cutia postala.
In 2016 a murit tata, eu am suportat operatiile si inmormantarea lui.
Acum a murit mama in 2018, tot eu am suportat totul.

Sora mea a refuzat sa vina la ambele inmormantari, a refuzat orice forma de ajutor pentru parinti; - a trebuit sa ma descurc singura.

Acum a facut rost de copii acte deces parinti, vrea sa faca succesiune.
Ameninta ca: " Ei i se cuvine totul, eu trebuie sa plec din casa, este casa ei"

Intrebarea mea:

Poate sa vanda sora mea casa parintilor ( eu locuiesc in casa, am platit utilitati, intretinere le zi, si impozite pe casa), avand in vedere ca eu am act de Proprietar ( act de vanzare cumparare apartament)

Succesiunea deschisa prevede existenta mostenitorilor si impartirea bunurilor, deci fara mine nu poate vinde cu copii acte si minciuni ca ar fi unicul copil.

Act de proprietar: prevede ca am drepturi si obligatii asupra unor bunuri, si pot prin lege sa ii acord o suma stabilita.

Sora mea a depus declaratii mincinoase la notar ( ca este singurul copil).
In astfel de cazuri, pe baza caror acte se dau acte fara verificare?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 08:16, 1 Aprilie 2018
Buna ziua,
Primul pas, mergeti la un notar si dati o declaratie de acceptare a succesiunii,
Aceasta declaratie se inregistreaza de notar intr-0 arhiva electronica, astfel incat, orice notar fiind obligat sa verifice aceasta arhiva electronica, va vedea ca sora dvs. nu este singura mostenitoare.
Apoi, cu siguranta, nu veti putea dezbate succesiunea decat pe calea unei actiuni in instanta.
In cadrul actiunii veti putea cere reducerea cotei de mostenire ce i se cuvine acesteia, proportional cu cheltuielile facute de dvs. pentru ingrijirea parintilor si inmormantarea acestora.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati mai postat aceasta intrebare.
Dacă părinții nu mai au si alte bunuri, în afară de casa pe care v-au vandut-o in timpul vietii, nu mai există pentru ce sa fie dezbătută succesiunea.
Dvs sunteti actualmente proprietarul imobilului, în baza contractului de vânzare cumpărare.
Si evident nici sora nu poate vinde imobilul, care, legal, va aparține.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune după amândoi părinții. mai are sora mea vreun drept? nicoletaX32 nicoletaX32 Cine are drept de succesiune? Suntem 2 surori (eu sunt cea mare). Sora cea mica este casatorita si are 1 fata mare. In 1990-1994 a locuit cu noi (parintii si ... (vezi toată discuția)
Donatie deghizata prin act de vanzare cumparare - mostenitori rezervatari mariamihalache mariamihalache La inmormantarea tatalui meu am suportat o parte din cheltuieloile de inmormantare. Am aflat chiar la inmormantare ca tatal meu a vandut tot ce avea casa si ... (vezi toată discuția)
Pot dezbate mostenirea? mamzi mamzi Buna ziua!Numele meu este Ana si as dori si eu un raspuns la o intrebare privind mostenirea.Ambii parinti sunt decedati ,Tatal in 2007,iar mama acum in ... (vezi toată discuția)