avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie deghizata prin act de vanzare cumparare - ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie deghizata prin act de vanzare cumparare - mostenitori rezervatari

La inmormantarea tatalui meu am suportat o parte din cheltuieloile de inmormantare. Am aflat chiar la inmormantare ca tatal meu a vandut tot ce avea casa si gradina si un alt lot de 800 m2 uneia din surori.
Nu am deschis succesiunea in 5 ani pentru ca sora mea careia i s-a facut vanzarea ne-a spus ca i-a vandut tot. Niciodata nu a vrut sa ne arate actele de vanzare cumparare. Intre timp am aflat de la primarie ca nu i-a vandut parcela de pamant de 800 m2 si am luat de la primarie extrasul de carte funciara, am platit impozitul si am incercat sa deschid succesiunea Suntem 4 surori si mama supravietuitoare. Nu a vrut sa ne dea certificatul de deces si actul de proprietate in original.
celelalte 2 surori ale mele erau de acord sa renunte la succesiune (doar am discutat asta) si chiar si mama si sora cuu act de vanzare cumparare, si eu sa iau acest lot ca unic mostenitor. M-am dus sa dea declaratie prima sora cu act de vanzare cumparare si i-am spus ca celelalte surori ale mele au fost deja la notar. (Au fost dar au hotarat sa dea acea declaratie dupa ce sora cu AVC renunta prima la mostenire - ele credeau ca ma pacaleste). Sora mea in fata notarului a spus ca nu renunta ca asa a sfatuit-o avocatul ei. Ea a crezut ca surorile mele deja au renuntat. Eu am plecat de la notar fara sa mai vorbesc cu ea. Am mers la mama si pozitia acesteia s-a schimbat brusc si, mi-a zis ca daca ACV se anuleaza o scot din casa ca asa i-a zis sora cu ACV. Noi toate surorile suntem de buna credinta nu vrem sa facem asta, mama mea are 80 de ani. Probabil sora mea a amenintat-o ca o da afara din casa ca i-a vandut ei casa. Ea a mai fost abandonata de sora mea care trebuia sa o intretina asa cum ia promis tatalui meu cand i-a vandut casa, si una din celelalte surori a intretinut-o timp de sase luni.
Noi 3 surori ca mostenitori rezervatari putem obtine anularea actului de vanzare cumparare facut celeilate surori cerand instantei sa vada ca este o vanzare in timpul vietii facuta altui copil sub forma de donatie deghizata?
Ce inseamna de drept mostenitori rezervatari? Parintii nostri au vrut sa nu mostenim cotele noastre? Daca au facut un ACV cu sora mea si nu i-au vandut tot inseamna ca nu au vrut sa vanda ei tot. Este oare o inselaciune pe care a pus-o la punct sora mea sa ne lipseasca de mostenire? Toata mostenirea este a tatalui meu, care este mostenita de la bunica mea prin succesiune.

Va multumesc tuturor pentru lamuririle de valoare de pe acest site.
Maria
Ultima modificare: Duminică, 5 Iulie 2015
mariamihalache, utilizator

Alte discuții în legătură

Pot sa deschide succesiunea daca nu am acte in original? mariamihalache mariamihalache Eu am mers la primarie sa obtin certificatul de deces al tatalui meu si, dupa inmormantare i l-am dat mamei mele. Sora mea care a cumparat casa si gradina de ... (vezi toată discuția)
Antecontract nerecunoscut de un mostenitor Buna ziua tuturor ! Am rugamintea de a ma ajuta cu un sfat competent.. parintii nostrii (suntem patru surori)au construit in 1962 o casa pe un teren primit ... (vezi toată discuția)
Rol diminuat din greseala? mariamihalache mariamihalache Tatal meu a primit de la mama sa, cand s-a insurat in 1959, o parcela de 1800 m2 pe care i s-a facut rol. Cand s-au facut acte de proprietate prin 1991, s-a ... (vezi toată discuția)