Buna ziua tuturor !
Am rugamintea de a ma ajuta cu un sfat competent..
parintii nostrii (suntem patru surori)au construit in 1962 o casa pe un teren primit de la tatal tatalui meu(bunicul nostru).In 1982 a murit si mama si respectivul bunic.
La succesiunea dupa mama, sora cea mica a fost omisa pur si simplu.(tata -un simplu taran, noi habar nu aveam atunci ...).
Noi, fetele am crescut, ne-am casatorit, avem fiecare casa noastra...Tata a schimbat multe femei,fapt care ne-a distantat cumva de el,eu fiind singura care l-a ajutat cand a avut nevoie.
Cu doi ani in urma ,am dezbatut succesiunea dupa bunicul(pentru terenul de sub casa si un lot de 5000 mp-la camp) in tribunal (eu am alergat dupa acte,si tot ce trebuie).
Deoarece casa necesita consolidari urgente , tata avea probleme de sanatate si eu l-am ingrijit ,In timpul procesului respectiv ,tata mi-a facut un antecontract de vz-cumparare pe cota lui din casa , terenul de sub casa (795 mp)si 5000m din camp.
In luna oct.2010 a murit, eu l-am inmormantat,i-am facut parastase.
Pt. ca nu am finalizat actele cu el(termen-30 noiembrie 2010)am fost nevoita sa fac succesiune ,apoi vanzare-cumparare cu doua din surori, care-mi recunosc antecontractul,si banii investiti in casa, pomeni etc...
Cea mica dintre surori(omisa la succesiunea dupa mama la casa ,dar care a primit pamant la camp de la mama si cota mea), pe care inainte de antecontract o imploram sa ma ajute sa-l ingrijim pe tata,nu vrea nici despagubiri, nici terenul din camp al tatei, nu vrea decat 200 mp in curtea casei,sustinand ca este dreptul ei de la mama .(teren -mostenit de tata si vandut mie prin antecontract )
Inainte de a deschide proces cu ea , va rog sa-mi spuneti ce sanse de castig are ea.Mentionez ca nu am facturi,bonuri la tot ce am investit dar am zeci de martori.
Scuze daca am scris prea mult , am incercat sa va redau cat mai clar situatia.
Va multumesc anticipat pt. raspuns(este a doua oara cand va contactez!)