avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontract nerecunoscut de un mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontract nerecunoscut de un mostenitor

Buna ziua tuturor !
Am rugamintea de a ma ajuta cu un sfat competent..
parintii nostrii (suntem patru surori)au construit in 1962 o casa pe un teren primit de la tatal tatalui meu(bunicul nostru).In 1982 a murit si mama si respectivul bunic.
La succesiunea dupa mama, sora cea mica a fost omisa pur si simplu.(tata -un simplu taran, noi habar nu aveam atunci ...).
Noi, fetele am crescut, ne-am casatorit, avem fiecare casa noastra...Tata a schimbat multe femei,fapt care ne-a distantat cumva de el,eu fiind singura care l-a ajutat cand a avut nevoie.
Cu doi ani in urma ,am dezbatut succesiunea dupa bunicul(pentru terenul de sub casa si un lot de 5000 mp-la camp) in tribunal (eu am alergat dupa acte,si tot ce trebuie).
Deoarece casa necesita consolidari urgente , tata avea probleme de sanatate si eu l-am ingrijit ,In timpul procesului respectiv ,tata mi-a facut un antecontract de vz-cumparare pe cota lui din casa , terenul de sub casa (795 mp)si 5000m din camp.
In luna oct.2010 a murit, eu l-am inmormantat,i-am facut parastase.
Pt. ca nu am finalizat actele cu el(termen-30 noiembrie 2010)am fost nevoita sa fac succesiune ,apoi vanzare-cumparare cu doua din surori, care-mi recunosc antecontractul,si banii investiti in casa, pomeni etc...
Cea mica dintre surori(omisa la succesiunea dupa mama la casa ,dar care a primit pamant la camp de la mama si cota mea), pe care inainte de antecontract o imploram sa ma ajute sa-l ingrijim pe tata,nu vrea nici despagubiri, nici terenul din camp al tatei, nu vrea decat 200 mp in curtea casei,sustinand ca este dreptul ei de la mama .(teren -mostenit de tata si vandut mie prin antecontract )
Inainte de a deschide proces cu ea , va rog sa-mi spuneti ce sanse de castig are ea.Mentionez ca nu am facturi,bonuri la tot ce am investit dar am zeci de martori.
Scuze daca am scris prea mult , am incercat sa va redau cat mai clar situatia.
Va multumesc anticipat pt. raspuns(este a doua oara cand va contactez!)












Este cam dificil sa dam o consultatie intr-un caz atat de complicat . Mergeti cu actele la un cabinet de avocat pentgru a le studia si a va da o consultatie completa .
Sora dvs. ar putea solicita anularea certificatului de mostenitor de pe urma mamei dvs. intrucat a fost omisa de la succesiune. Pentru antecontractul de la tata o chemati in judecata pentru a se constata intervenita vanzarea-cumpararea .
Eu nu înţeleg cum aţi încheiat deja actul de vânzare-cumpărare cu cele două surori care vă "recunosc" antecontractul, dacă după succesiune a rămas şi cea de-a treia moştenitoare (cea pe care aţi uitat-o la succesiunea mamei). :hm:
Buna ziua !
La sfatul avocatului pe care l-am avut la succesiunea dupa bunicul ,am incheiat acte de vz.-cumparare cu cele doua surori pe cotele lor din cert. de mostenitor dupa tata +cota uneia din ele dupa mama(cealalta sora a fost renuntatoare).
Va rog sa nu intelegeti gresit: eu nu intetionez sa o elimin pe sora cea mica de la partea mamei dar ea nu vrea DECAT 200M IN CURTE din terenul tatei,pretextand ca mama nu a stat in aer !!
Stiind cat este de greu sa ingrijesti un batran,inainte de a-mi face tata antecontractul o imploram sa ma ajute cu renovarea casei,cu ingrijirea tatei (au fost niste luni epuizante pt.mine –spital si dim.si seara,pampers,pazit noaptea…),urmand sa fim trecute amandoua pe antecontract,dar ea nu a vrut sa sa amestece
Casa arata deplorabil, cu exceptia sufrageriei(pe care am renovat-o eu)
si camerei in care a locuit tata .
In fata notarului, la succesiunea dupa tata, am vrut sa o despagubesc ,chiar daca nu este trecuta pe cert. de mostenitor dupa mama.
I-am facut mai multe oferte dar ea nu vrea decat teren de casa in acea curte.
Am rugamintea sa-mi spuneti la ce sa ma astept,daca o dau in judecata.Cu siguranta va cere anularea succesiunii dupa mama facuta in 1982.(eu am incercat sa repar greseala la notarul respectiv,inainte de succesiunea dupa tata dar mi s-a spus ca nu se poate).
Odata cu succesiunea dupa mama se anuleaza si cea dupa tata si contr.vz-cump cu cele doua surori ?
Se va tine cont ca a existat bunavointa din parte noastra (am chemat-o si la succ. Dupa tata si la succ. Dupa bunicul din partea mamei unde ea-sora cea mica- a luat pamant in camp chiar mai mult decat i se cuvenea,eu si sora cea mare renuntind )?
Mascariciul l-am pus(?!) din greseala...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand esti bun esti luat de prost-mi se potriveste DUMITRUFLORICA DUMITRUFLORICA Buna ziua tuturor! Am din nou nevoie de sfatul d-voastra in urm.situatie:(incerc sa fiu cat mai scurta !) Suntem patru surori, mama a murit in 1982, tata in ... (vezi toată discuția)
Fereste-ne doamne de prieteni si de rude(doar de cele rele),de dusmani ne aparam singuri ! ContSters93741 ContSters93741 Buna ziua tuturor! Va rog frumos sa ma sfatuiti cum sa procedez in urm.situatie: Parintii mei au construit o casa in 1962 pe un teren de 800mp pe care li ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii, renuntarea la succesiune si recuperarea datoriei se pot face in acelasi act notarial? Tudor-Radu Tudor-Radu Buna ziua. Sora imi datoreaza 80 000E, imprumutati cu act la notar, dar nu are de unde sa mi-i dea si a propus sa mergem sa dezbatem succesiunea dupa tata ... (vezi toată discuția)