avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sotul primit in spatiu=chirias ? cu toate drepturile
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sotul primit in spatiu=chirias ? cu toate drepturile

M-am recasatorit in 2009, mi-am facut carte de identitate pe adresa sotiei, intr-un apartament proprietate personala a ficei acesteia. In 2011 cand s-a eliberat de chiriasi o garsoniera, proprietate tot a ficei, ne-am mutat in garsoniera, lasand fata singura in apartamentul cu 3 camere. Pe noua adresa nu ne-am schimbat actele de identitate. Intre timp sotia s-a razgandit si s-a intors la fata in apartamentul cu 3 camere. In 2012, in vara in timp ce eram plecat in vizita in Canada, fata a vandut apartamentul, si a cumparat o casa unde si-au refacut actele de identitate pe noua adresa. Acum urmeaza din nou sa plec in SUA, si as dori sa stiu daca fata sotiei ma poate da afara din garsoniera pana la reintoarcerea mea in tara, adica in 3-4 luni de zile.
E proprietara, iar dvs nu ati locuit acolo cu forme legale. Se prea poate ca atunci cand veniti sa nu mai puteti intra si nu veti avea ce sa faceti.
Nu atat formele legale ar fi problema, dar faptul ca la acest interval de timp lipsa se poate sustine ca nu mai aveti acolo domiciliul de fapt. Ar fi bine sa va faceti probe inainte despre asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recasatorie , ce se intampla cu fiul mostenitor magika2002 magika2002 Buna ziua, as dori sa ma recasatoresc, eu am o garsoniera si o fata iar sotul o casa si un baiat . Ce drepturi are baiatul lui in garsoniera mea, si ... (vezi toată discuția)
Drept de habitatie viagera AlinaLavinia AlinaLavinia Tata s-a recasatorit. Prin succesiune lui i-ar reveni un apartament cu 2 camere. Partajul nu s-a facut. Sotia lui cere, amanintandu-l cu divort, sa ii faca ... (vezi toată discuția)