avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrebare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrebare

va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea situatie: parintii mei au decedat, am dezbatut mostenirea si in urma hotararii judecatoresti, data de instanta s-a decis ca eu si sora mea suntem coproprietari in indiviziune. mentionez ca suntem 3 surori, iar dezbaterea mostenirii s-a facut dupa moartea mamei, tatal nostru fiind sotul supravietuitor , si el ne-a vandut partea lui, mie si uneia din surori, la fel procedand si cealalta sora, ne-a vandut partea ei. acum 2 luni a murit tatal nostru si cu acea hotarare trebuie sa mergem la fisc si la furnizorii de electricitate si apa?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Biroul Notarial Ionascu Nicolae , Notar 14:44, 18 Februarie 2013
La fisc trebuie sa apara noii mostenitor (proprietari) si pe urma mergeti la distribuitorii de electricitate, apa, gaz... unde au contracte semnate vechii proprietari. Nu uitati de cadastru si intabulare.
Dumneavoastră (împreună cu sora nr. 1) aţi obţinut proprietatea în întregime, prin mai multe acte: hotărârea judecătorească, şi actele prin care tatăl şi sora nr. 2 v-au înstrăinat dreptul lor.

Cu aceste acte (nu numai cu hotărârea) trebuia să mergeţi încă de atunci la direcţia de impozite şi taxe (termenul este de o lună de zile de la data închiereii actului), şi, eventual, la furnizorii de utilităţi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare ele234 ele234 va rog sa ma lamuriti: tatal meu a decedat, in urma cu 2 saptamani. in urma cu 5 ani, cat timp traia, dupa ce a murit si mama mea, am dezbatut mostenirea, apoi ... (vezi toată discuția)
Mostenire de la parinti johnnydanut johnnydanut Ambii parinti mi-au decedat de curand si acum as vrea sa impart cu sora mea ce a ramas pe urma lor. Problema este ca tata era mostenitor in indiviziune dupa ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune petricadracea petricadracea Ma adresez dvs. la rugamintea unui vecin cu urmatorul subiect la care nu am putut sa-i dau un sfat,nefiind competent. Decedeaza mama si in urma decesului se ... (vezi toată discuția)