avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incalcare drept proprietate teren agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incalcare drept proprietate teren agricol

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pertinent: am un teren agricol cu titlu de proprietate si de anul trecut, 2012, o firma care exploateaza nisip a intrat pe terenul meu si-l exploateaza. Terenul nu mai poate fi folosit in circuitul agricol. Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii legali pe care trebuie sa-i urmez pentru a fi despagubita.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Aurelia Dragomirescu , Avocat 21:12, 18 Februarie 2013
Cat mai urgent intabulati terenul in cauza pe numele Dvs. trebuie sa fiti proprietar tabular ca sa puteti beneficia de protectia deplina a legii.
Dupa intabulare - actiune in instanta pentru evacuare si despagubiri - lipsa de folosinta, readucerea terenului la starea initiala etc. Prezervati probe legate de intrarea pe teren si folosire - poze cu data, martori etc. Luati legatura cu un avocat pentru a demara actiunea in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie de casa pe teren intravilan, categoria faneata stefanalex stefanalex Am cumparat in 2012 un teren de 1604 mp. Acesta figureaza in acte ca teren intravilan categoria faneata. El nu a fost folosit niciodata ca faneata ci ca teren ... (vezi toată discuția)
Pot sa construiesc o casa pe un teren intravilan indiferent de categoria de folosinta a lui marianungureanu marianungureanu vreau sa cumpar un lot dintr-un teren intravilan care are cadastru facut si intabularea in cartea funciara.mentionez ca terenul total este in suprafata de 1800 ... (vezi toată discuția)
Actiune oblica in uzucapiune sorana_c sorana_c Buna dimineata! Am si eu o problema careia nu-i gasesc momentan rezolvarea cea mai avantajoasa. Am cumparat un teren sau, mai exact am platit doar un avans pe ... (vezi toată discuția)