avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... NUMERE ROSII EXPIRATE INFRACTIUNEA ART 85 ALINEATUL 1
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

NUMERE ROSII EXPIRATE INFRACTIUNEA ART 85 ALINEATUL 1

Buna ziua ma poate lamurii si pe mine cineva care este calculul valabilitatii numerelor rosii,conform art 186 alineatul 2 din codul de procedura penala nu se ia in calcul ziua din care termenul incepe sa curga si nici ziua cand acesta se incheie,m-am raportat la ccp pt ca incalcarea termenului atrage raspunderea penala...inj cazul meu am fost oprit la 20 de ore dupa ce numerele expirasera conform datei inscrise pe autorizatia de circulatie provizorie respectiv 01.02.2013 a expirat si eu am fost oprit la 02.02.2013 orele 20....si in codul d procedura civila termenele se socotesc la fel....ce regim de calcul se aplica acestor numere?va multumesc

Alte discuții în legătură

Calcul termen ContSters83761 ContSters83761 Buna ziua.Am o intrebare si doresc o lamurire certa.Cum se calculeaza termenul de 20 zile pentru a depune in termen o plangere inpotriva ordonantei ... (vezi toată discuția)
Calcularea termenelor melcsy melcsy buna ziua am primit o comunicare de la autoritatea contractanta in care scrie ca avem la dispozitie 5 zile pentru a face contestatie,termenul decurge din ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva solutiei ana-bianca ana-bianca Am inteles, ca plangerea impotriva solutiei procurorului se face in termen de 20 zile. As vrea sa stiu: se calculeaza 20 zile cu sambete si duminici, sau ... (vezi toată discuția)