avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... calcul termen
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

calcul termen

Buna ziua.Am o intrebare si doresc o lamurire certa.Cum se calculeaza termenul de 20 zile pentru a depune in termen o plangere inpotriva ordonantei procurorului de nup ?Termenul curge de la data instiintarii , conform data posteisi data trimiterii plangerii,conform datei postei sau data inregistrarii plangerii la instanta ?
va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 12:54, 14 Noiembrie 2009
Buna ziua !
In cazul dumneavoastra termenul curge de la data instiintarii ( data cand ati semnat de primire).
Codul de procedura penala prevede urmatoarele:

"Art. 186: Calculul termenelor procedurale :
..............................
(2) La calcularea termenelor pe ore sau pe zile nu se socoteste ora sau ziua de la care incepe sa curga termenul, nici ora sau ziua in care acesta se implineste.
........................................
(4) Cand ultima zi a unui termen cade intr-o zi nelucratoare, termenul expira la sfarsitul primei zile lucratoare care urmeaza."
Cu stima !

Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Noiembrie 2009
Marius Zaharia, Avocat
dar nu am semnat nimic de primire ,am primit plicul in cutia postala si cand am verificat cutia trecusera 3 zile conform datei postei de la primire.Sa inteleg ca data postei de primire este asociata cu data luarii la cunostiinta ?
Cam asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva solutiei ana-bianca ana-bianca Am inteles, ca plangerea impotriva solutiei procurorului se face in termen de 20 zile. As vrea sa stiu: se calculeaza 20 zile cu sambete si duminici, sau ... (vezi toată discuția)
Termenele cf.art.185-188 ContSters309574 ContSters309574 In termenul de 20 zile pentru depunerea unei plangeri penale potrivit Art.278 Cod pr. penala sant cuprinse si zilele de:( sambata, duminica, sarbatori legale ... (vezi toată discuția)
Raspuns prim procuror zahsor zahsor Am facut plangere la prim procuror impotriva ordonantei de scoatere de sub urmarire penala. Care este termenul de raspuns aprim procurorului si ce reprezinta ... (vezi toată discuția)