avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termenele cf.art.185-188
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Termenele cf.art.185-188

In termenul de 20 zile pentru depunerea unei plangeri penale potrivit Art.278 Cod pr. penala sant cuprinse si zilele de:( sambata, duminica, sarbatori legale de anul nou? Cate zile libere au avut bugetarii de craciun si anul nou?
Cel mai recent răspuns: ContSters309574 , utilizator 12:46, 8 Ianuarie 2014
ART. 186
Calculul termenelor procedurale
La calcularea termenelor procedurale se porneşte de la ora, ziua, luna sau anul menţionat în actul care a provocat curgerea termenului, afară de cazul când legea dispune altfel.
La calcularea termenelor pe ore sau pe zile nu se socoteşte ora sau ziua de la care începe să curgă termenul, nici ora sau ziua în care acesta se împlineşte.
Termenele socotite pe luni sau pe ani expiră, după caz, la sfârşitul zilei corespunzătoare a ultimei luni ori la sfârşitul zilei şi lunii corespunzătoare din ultimul an. Dacă această zi cade într-o lună ce nu are zi corespunzătoare, termenul expiră în ultima zi a acelei luni.
Când ultima zi a unui termen cade într-o zi nelucrătoare, termenul expiră la sfârşitul primei zile lucrătoare care urmează.
Doar daca termenul se finalizeaza intr-o zi nelucratoare se proroga durata termenului.
Nu conteaza ca nu s-a lucrat 7 zile sau cate nu s-a lucrat, ci doar cand cade ultima zi pentru depunerea plangerii.
Adica daca nu s-a lucrat 7 zile dar ultima zi cade intr-o zi lucratoare aceea este ultima zi.
In alti termeni, trebuia sa lucrati la plangere si de sarbatori ca sa o depuneti in termen legal.
Multumesc pentru raspunsul explicit pe intelesul unui profan!
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacare rezoluþie procuror.cum se calculeazã termenul ? adinita adinita daca pot face recurs in 20 de zile, sunt zile lucratoare sau calendaristice? (vezi toată discuția)
Recurs ContSters193525 ContSters193525 Pentru un apel sau recurs se iau zile calendaristice sau lucratoare (vezi toată discuția)
Termen recurs aliss73 aliss73 Buna seara Am primit comunicarea unei hotarari in litigii de munca pe 27 03 2013 data postei.Trebuie sa fac recurs in termen de 10 zile.Cand expira termenul ... (vezi toată discuția)