avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... despre obligatiile asociatiei de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

despre obligatiile asociatiei de proprietari

locuiesc la ultimul etaj si am probleme grave cu hidroizolatia,mai exact au cazut bucati din placa,iar armatura care se vede este foarte ruginita.vecinii refuza sa contribuie la rezolvarea problemei,iar asociatia pune totul pe seama faptului ca,daca lumea nu este de acord..ce se poate face.cheltuielile cu hisroizolatia si cu tratarea armaturii si rezolvarea problemei este mult pt venitul meu.ce variante legale exista?multumesc!
Cel mai recent răspuns: 280366 , utilizator 01:59, 21 Noiembrie 2013
Iata ce spune legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari:
Art. 16. - (1) Proprietarii sunt obligati sa ia masuri pentru consolidarea sau modernizarea cladirii, pentru reabilitarea termica si eficienta energetica, potrivit prevederilor legale. Indiferent de natura interventiilor, se va avea in vedere mentinerea aspectului armonios si unitar al intregii cladiri.

Deci comitetul executiv, presedintele asociatiei sunt obligati sa infiinteze un fond de reparatii la care proprietarii sa contribuie in cote lunare stabilite, astfel incat din acest fond sa se poata face reparatii ale proprietatii comune care este o obligatie, nu se lasa la voia proprietarilor.

Daca nu exista acest fond, atunci plata lucrarii se pune pe listele de intretinere.
Terasa condominiului reprezinta parte comuna ,a carei intretinere si repartie intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari,care indiferent de opinia proprietarilor,pentru intretinerea in bune conditii ale constructei detine obligatia sa dispuna prin reprezentantii legali masuri concrete de remedire
Avand in vedere ca anual,in primul trimestru are loc adunarea generala a aociatiei de proprietari solicitati oficial presedintelui de asociatie sa prevada in ordinea de zi discutarea necesitatii reparatiei terasei
de aproape doi ani le aduc la cunostinta si mereu imi spune,administratorul ca,nui are cum sa ii oblige pe proprietari.iar casa mea cade...
Sesizati oficial serviciul de specialitate din primarie,referitor la informarea reprezentantilor legali ai asociatiei de proprietari despre problemele cu care va confruntati ,subliniati dezinteesul acestora de a dispune masuri concrete de remedire
deci,sa inteleg ca este obligatia administratie sa imi rezolve problema.va multumesc din suflet!

Alte discuții în legătură

Fond reparatii angi25 angi25 Buna ziua tuturor! Am si eu o problema pe care nu stiu cum ar trebui rezolvata, va rog sa ma ajutati. La un bloc cu 4 etaje si 2 scari, cate 15 ap./scara, ... (vezi toată discuția)
Cum ma poate obliga vecinul de la et.4 sa-i platesc acoperisul? amiali amiali Buna ziua, Va deranjez deoarece am o nedumirire: locuiesc la parterul unui bloc de proprietari si vecinul de la et.4 de pe tronson cu mine si-a reparat ... (vezi toată discuția)
Probleme administrație de bloc Ama0606 Ama0606 Buna seara. Va rog sa ma ajutați in legătura cu o problema ce tine de administrația blocului. La subsolul blocului in care locuiesc, avem o defecțiune la ... (vezi toată discuția)