avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Reevaluare expirata
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Reevaluare expirata

Buna dimineata,
Conform prevederilor Art 253 din Codul Fiscal,pentru cladirile nereevaluate in ultimii 3 ani, respectiv in ultimii 5 ani anteriori anului fiscal de referinta, se majoreaza cota de impozitare.
In cazul in care reevaluarea a expirat in luna octombrie 2012, raportul de reevaluare a fost intocmit la 31 decembrie 2012 si inregistrarea in contabilitate s-a facut in contul 212 la balanta din decembrie, dar raportul, din neglijenta, a fost depus la DITL, sa zicem la 01.03.2013, rectificarea de la ce data se face, pentru impozitare?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: roxanaraveca , utilizator 09:17, 18 Februarie 2013
Cei de la taxe si impozite o sa va ia in considerare pentru a plati un impozit mai redus, din momentul depunerii actelor si a noii declaratii de impunere la ei. Pentru primele luni din acest an o sa platiti acel impozit mai mare.
Va multumesc mult pentru promptitudine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expirare evaluare cladire persoana juridica DUMANA DUMANA buna ziua tuturor, as dori sa stiu care este termenul de depunere al unui raport de reevaluare privind o cladirire inregistata la o societate comerciala, ... (vezi toată discuția)
Reevaluare cladire constantindarius constantindarius Buna ziua, O societate comerciala SRL a achizitionat in aprilie 2010 o cladire (punct de lucru) intrebarea mea este cand va trebui sa reevaluam aceasta ... (vezi toată discuția)
Reevaluare cladiri roxanaraveca roxanaraveca Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti firmele care au activitate suspendata pentru anul 2013 si in ianuarie 2013 trebuiau sa depuna la Directia de impozite si taxe ... (vezi toată discuția)