avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Expirare evaluare cladire persoana juridica
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Expirare evaluare cladire persoana juridica

buna ziua tuturor,
as dori sa stiu care este termenul de depunere al unui raport de reevaluare
privind o cladirire inregistata la o societate comerciala, daca au trecut 3 ani( 30.09.2012).
multumesc!

Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 09:41, 18 Februarie 2013
Buna dimineata !
Sa inteleg ca ultima reevaluare ati facut-o in septembrie 2009 si atunci ati depus declaratia , raportul de reevaluare, hotararea AGA/ decizia asociatului unic si celelate acte doveditoare( nota contabila, balanta, fisa de cont) ?
Daca da si daca de atunci nu ati mai facut reevaluare cred ca pe lunile octombrie, noiembrie si decembrie 2012 impozitul pe cladiri v-a fost stabilit corespunzator cladirilor nereevaluate in ultimii 3 ani, dar reevaluate in ultimii 5 ani si cred ca pe anul 2013 vi s-a stabilit la fel impozitul corespunzator cladirilor nereevaluate in ultimii 3 ani, dar reevaluate in ultimii 5 ani .

Deci e bine sa depuneti actele cat mai repede.
Buna seara !
Va rog sa-mi spuneti in acest caz, daca reevaluarea a fost facuta la 31 decembrie 2012. dar raportul este depus la DITL in data de 01.03.2013, cu ce data se face rectificarea in evidentele fiscale?
Va multumesc.
Daca reevaluarea este inregistrata in decembrie si actele depuse (nota contabila, fisa de cont, balanta lunii decembrie, hotararea AGA, raportul de reevaluare) demonstreaza aceasta, rectificarea este facuta cu 01 ianuarie 2013.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reevaluare expirata roxanaraveca roxanaraveca Buna dimineata, Conform prevederilor Art 253 din Codul Fiscal,pentru cladirile nereevaluate in ultimii 3 ani, respectiv in ultimii 5 ani anteriori anului ... (vezi toată discuția)
Reevaluare cladire constantindarius constantindarius Buna ziua, O societate comerciala SRL a achizitionat in aprilie 2010 o cladire (punct de lucru) intrebarea mea este cand va trebui sa reevaluam aceasta ... (vezi toată discuția)
Declaratie fiscala taxe si impozite locale ukzspan ukzspan Buna dimineata, cazul nostru este putin mai complicat Reprezint o societate comerciala care detine cladiri pe raza unei localitati si in luna ianuarie 2013 ... (vezi toată discuția)