avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Declaratie fiscala taxe si impozite locale
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Declaratie fiscala taxe si impozite locale

Buna dimineata, cazul nostru este putin mai complicat
Reprezint o societate comerciala care detine cladiri pe raza unei localitati si in luna ianuarie 2013 am depus o declaratie fiscala la serviciul taxe si impozite din cadrul administratiei financiare locale, ei au avut un control si mi s-a comunicat ca mi s-a marit cota de impozitare cu 10% pentru ani 2013 si 2014 si pentru anul 2015 cota de 30%, societatea a facut raport de reevaluare la sfarsitul lunei decembrie 2012 cand trebuia reevaluata cladirea dar contabilul a uitat si nu a inregistrat cladirea in contabilitate cu valoarea noua contabila in urma reevaluari, este legal si se poate sa depun o declaratie pentru anul 2013,2014 si 2015 cu valoarea noua contabila conform raportului de reevaluare si nota contabila inregistrata in contabilitate cu noua valoare contabila si balanta prin care atesta noua valoare contabila. Se poate da declaratie rectificativa si in cazul persoanelor juridice la serviciul impozite si taxe din cadrul unei primari.
Sau in cazul in care exista alta solutie legala ca sa nu platesc impozitul majorat va rog sa ma ajutati .

Alte discuții în legătură

Reevaluare cladire ContSters48647 ContSters48647 Daca o societate si-a marit valoarea contabila a unei cladiri ca urmare a existentei unui raport de evaluare intocmit de banca pentru un credit, raport in care ... (vezi toată discuția)
Valoarea la care se impune o cladire dupa reevaluare? Tay Tay O societate are facut un Raport de reevaluare a cladirilor cu data de 02.02.2015. Valoarea imobilelor in urma reevaluarii fiind inregistrata in contabilitate ... (vezi toată discuția)
Reevaluare imobile IULIABIIA IULIABIIA Care este termenul de depunere a unui raport de reevaluare imobil facuta la data de 31.12.2010 : - 31.01.2011 sau la 30 zile de la hotararea AGA prin care ... (vezi toată discuția)