avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Echipament
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Echipament

Buna ziua !
Care este echipamentul de lucru care se acorda muncitorilor necalificati in c-tii si la ce interval de timp se acorda ?


Multumesc !
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:03, 18 Februarie 2013
Tipul echipamentului de lucru si modalitatea de acordare a acestuia sunt prevazute in Regulamentul intern al societatii sau in contractul individual de munca.
Daca va referiti la echipamentul individual de protectie (EIP), acordarea acestuia este reglementata de HG 1048/2006.
Asfel, condiţiile de utilizare a echipamentului individual de protecţie, în special durata purtării, sunt determinate în funcţie de gravitatea riscului, frecventa expunerii la risc, caracteristicile postului de lucru al fiecărui lucrator şi de performanta echipamentului individual de protecţie.
Echipamentul individual de protecţie se distribuie gratuit de angajator, care asigura buna sa funcţionare şi o stare de igiena satisfăcătoare prin intermediul întreţinerii, repararii şi inlocuirilor necesare.
Înainte de a alege echipamentul individual de protecţie, angajatorul trebuie sa evalueze dacă echipamentul individual de protecţie. Aceasta evaluare cuprinde:
a) analiza şi evaluarea riscurilor care nu pot fi evitate prin alte mijloace;
b) definirea caracteristicilor pe care trebuie sa le posede echipamentul individual de protecţie pentru a fi eficace impotriva riscurilor prevăzute la lit. a), luându-se în considerare orice riscuri pe care le poate crea echipamentul în sine;
c) compararea caracteristicilor echipamentului individual de protecţie disponibil cu caracteristicile prevăzute la lit. b).
Echipamentul individual de protectie se achizitioneaza de la firme care detin dupa caz, autorizatia de confectionare materiale, de confectionare sortimente de EIP, de comercializare, de ignifugare, etc. emisa de catre ITM/ inspectia muncii/ pompieri.
EIP care se achizitioneaza trebuie sa poarte vizibil si nedetasabil, eticheta CE, sa fie insotit de certificat de calitate pentru material si pentru sortimentul livrat, de declaratie de conformitate pentru tipul de EIP livrat si pentru materialul de confectie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Echipament de protectie | masti de protectie, manusi, pistol termometru augustina7 augustina7 Buna ziua, In cazul in care mastile in 3 straturi, masti KN95, combinezoane, halate, manusi, NU sunt considerate dispozitive medicale, ci echipamente de ... (vezi toată discuția)
Acordare echipament de protectie dorintabirta dorintabirta Bună ziua, Legislația SSM stipulează undeva concret obligativitatea prin care angajatul trebuie să semneze personal Fișa de evidență a materialelor ... (vezi toată discuția)
Imputatie echipament lucru gbrlcostache gbrlcostache am angajat un muncitor la 15.10.2017 si l-am echipat cu echipament de lucru nou, corespunzator locului de munca. Echipamentul are valoare de 725 lei . Si-a ... (vezi toată discuția)