Buna ziua,
Pana la 1 februarie 2013 am lucrat la o societate ce este in insolventa din anul 2011. Acum pe 15 februarie ar fi trebuit sa primesc banii aferenti lunii ianuarie 2013, dar nu mi s-au dat pe motiv de insolventa. Unde ar trebui sa ma adresez pentru recuperarea lor? ITM-ului sau judecatoriei? Si alta intrebare ar fi, daca a fost o concediere colectiva + desfiintarea postului ar fi trebuit sa primesc salarii compensatorii...este adevarat ca firma fiind in insolventa este scutita la plata salariilor compensatorii?Va multumesc
luati legatura cu administratorul/lichidatorul judiciar, acolo veti primi toate raspunsurile edificatoare, in forum trebuie sa aduceti mai multe precizari despre starea de insolventa, situatia masei credale, etc, cel mai bine va edifica administratorul
Administratorul nu este de gasit sau nu vrea sa fie gasit...este vorba de o televiziune...Realitatea, probabil ca multi stiu ce se intampla pe acolo :)
am precizat administratorul judiciar, verificati portalul instantei, respectiv starea de insolventa, in incheierea de deschidere a procedurii a fost desemnat, probabil este o societate / un practician in insolventa, are desigur o adresa si un contact
RoVIGo S.P.R.L, este administratorul judiciar numit de Tribunalul Bucuresti pentru Realitatea Media (firma care detine Realitatea TV) .Mergeti la acesta si vb .
Potrivit Legii 85/2006 privind procedura insolventei, creantele salariale se inscriu DIN OFICIU in tabelul obligatiilor, de catre administratorul judiciar, pe baza evidentelor contabile ale debitorului insolvent, nefiind nevoie ca salariatul sa depuna declaratie de creanta.
Prin urmare, cel mai bine pentru salariat ar fi sa verifice tabelul preliminar al obligatiilor si, ulterior, pe cel definitiv, pentru a se asigura ca a fost inscris.
Daca nu a fost inscris, poate formula contestatie. In practica, insa, salariatii iau legatura cu administratorii judiciari, care ii inscriu fara nicio problema in tabele.
Puteti apela la Fondul de garantare a creantelor salariale ...