avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolvenþã
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolvenþã

Dacă firma este în insolvenţă salariaţii trebuie să facă cerere să se înscrie la masa credală pentru salariile restante?
Cel mai recent răspuns: zerognost , utilizator 10:56, 2 Decembrie 2012
Nu este necesar deoarece la momentul deschiderii procedurii de insolventa, administratorul judiciar are obligatia legala de a inscrie toti creditorii salariali in tabelul preliminar de creante.

Este recomandat ca toti salariatii sa faca demersuri in vederea desemnarii unui reprezentant care sa pastreze o legatura cu practicianul in insolventa – in vederea preintampinarii unei eventuale contestatii la modul de calcul al creantei salariale


Salariatii au un statul privilegiat in ceea ce priveste ordinea de plata a creantelor, acestia fiind platiti imediat dupa ce au fost acoperite toate cheltuielile rezultate din derularea procedurii de insolventa si din conservarea si administrarea bunurilor.


Ultima modificare: Duminică, 2 Decembrie 2012
ContSters82289, utilizator
Nu e nevoie sa formulati cerere de inscriere la masa credala, creantele salariale se inscriu cf. legii 85/2006 din oficiu in tabelul creantelor, de catre administratorul judiciar, pe baza evidentelor contabile ale debitorului insolvent.
Nefiind nevoie ca salariatul sa depuna declaratie de creanta este totusi recomandat sa verifice salariatul tabelul preliminar al creantelor si, ulterior, pe cel definitiv, pentru a se asigura ca a fost inscris la masa credala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salariu oana27elena oana27elena Buna seara, Societatea la care sunt angajata nu mi-a mai platit salariul pe lunile noiembrie si decembrie 2012 si din cate am inteles de la director va intra ... (vezi toată discuția)
Plata salariilor IONICA VADUVA IONICA VADUVA Buna ziua, as dori sa stiu cum trebuie procedat in cazul in care angajatorul a intrat in insolventa si salariile nu au fost platite.Mentionez faptul ca a fost ... (vezi toată discuția)
Firma angajatoare intrata in insolventa, cum imi recuperez banii cuveniti pentru incalcarea drepturilor salariale? irinairina13 irinairina13 Buna ziua, Va rog frumos sa imi spuneti ce se intampla in cazul in care fosta firma angajatoare, cu care eram in proces pentru incalcarea drepturilor ... (vezi toată discuția)