avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general plata cas incepind cu 01.01.2013
Discuție deschisă în Contabilitate în general

plata cas incepind cu 01.01.2013

cei care sint obligati sa platesca cas (medici cu cmi de ex) care au incheiat un ctr cu cas-ul pe o suma, trebuie sa achite 31,33% din suma din ctr sau din total venituri?
Cel mai recent răspuns: danabadici , utilizator 13:17, 19 Februarie 2013
Buna ziua,

Potrivit ART. 296^22, alineatul 1, din Codul fiscal,

Baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale pentru persoanele prevăzute la art. 296^21 alin. (1) lit. a) - e) este venitul declarat, care nu poate fi mai mic de 35% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat şi nici mai mare decât echivalentul a de 5 ori acest câştig; contribuabilii al căror venit rămas după deducerea din venitul total realizat a cheltuielilor efectuate în scopul realizării acestui venit, respectiv valoarea anuală a normei de venit, după caz, raportat la cele 12 luni ale anului, este sub nivelul minim menţionat, nu datorează contribuţie de asigurări sociale.

Numai bine,
multumesc dar tot nu inteleg. Daca am un medic ce functioneaza in cadrul unui cmi care are ctr pe 1000 lei cu casa de pensii trebuie sa plateasca 31.3% din 1000 sau 31.3% la venituri-cheltuieli?
Buna ziua,

Este destul de simplu. Se plateste la valoarea declarata nu la venituri minus cheltuieli.

Numai bine,
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii pensii, sanatate pfa slade_green2000 slade_green2000 Buna ziua. Mi-am deschis un PFA si am inteles ca trebuie platite taxe de 10,5% si 5,5% pentru pensii si casa de sanatate. As vrea sa stiu daca aceste taxe se ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza contributiile pentru sanatate si pensie pentru p.f.a. birzaveanu birzaveanu Am accesat masura 141 in domeniul apicultura si am fost nevoit sa ma inregistrez ca p.f.a. Va rog sa-mi spuneti ce obligatii fiscale am, mentionez ca nu sunt ... (vezi toată discuția)
O noua oug - din 2012 contributia la pensii se calculeaza ca % din venitul net cam la toti!!! Popu Popu http://discutii.mfinante.ro/static/10/Mfp/transparenta/OUG_2%20dec2011_modif_Codfiscal.pdf 97. Se introduc două noi capitole Capitolul 2 şi Capitolul 3, ... (vezi toată discuția)