avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 autorizare de mediu restaurant
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

autorizare de mediu restaurant

buna seara, emiterea unei autorizatii de mediu pentru un restaurant poate fi conditionata de prezentarea unei declaratii notariale prin care reprezentantul restaurantului se angajeaza ca activitatile specifice obiectivului sa se desfasoare fara surse generatoare de zgomot ? desi au fost depuse toate actele necesare autorizarii societatea a primit adresa de la Agentia de Mediu cu mentiunea conditionarii prezentarii acestei declaratii notariale, nu am gasit temei legal pentru asta
Cel mai recent răspuns: Komkao Consulting , Consultant protectia mediului 22:45, 19 Februarie 2013
In mod normal, una din conditiile pe care Agentia de Mediu trebuie sa le puna in autorizatie este respectarea limitelor admisibile ale nivelului de zgomot prevazute in STAS pentru zona respectiva. De asemenea, poate solicita ca periodic (lunar, semestrial, lunar) sa faceti masuratori la un laborator acreditat pentru a determina nivelul de zgomot generat de activitatea dvs. si sa le raportati rezultatul acestor masuratori. Daca se dovedeste ca activitatea dvs. depaseste limitele admisibile ale nivelului de zgomot pot notifica Garda de Mediu pentru a va controla si eventual amenda sau pot sa va anuleze autorizatia de mediu. Deci instrumente si parghii pentru ca dvs.sa respectati limitele nivelului de zgomot si dupa emiterea autorizatiei de mediu exista. Ceea ce va solicita ei mi se pare un lucru pueril si care nu are acoperire legala (cu toate ca pot sa va solicite "orice act sau document pe care-l considera necesar" dar nici chiar asa). De ce nu va cere si o adeverinta de la biserica precum ca ati jurat in fata preotului ca nu o sa produceti zgomot - pentru juramant de renuntare la bautura am auzit ca se dau adeverinte poate va da preotul si pentru zgomot.
Lasand ironia la o parte, consider ca trebuie sa mergeti la mediu si sa le spuneti ca doriti sa participati la urmatoarea sedinta in care se va dezbate situatia dvs. (in mod normal sedinta este publica - dar de regula nu se duce nimeni) si sa va sustineti punctul de vedere eventual sa cereti lamuriri privind legalitatea solicitarii dumnealor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburarea linistii publice in repetate randuri missli missli Buna ziua. Locuim intr-un bloc in imediata apropiere de un restaurant. Patronul localului obisnuieste sa tina petreceri dupa orele 22. Bineinteles, cu ... (vezi toată discuția)
Nivel zgomote si vibratii Raducu Florin Raducu Florin Numele meu este Raducu Florin, sunt din Brasov, 35 de ani si am o problema foarte mare datorita zgomotelor si vibratiilor produse de frigiderele si aparatele ... (vezi toată discuția)
Instalatie de ventilare care scoate zgomot ciubi28 ciubi28 Problema mea suna cam in felul urmator: un proaspat restaurant, deschis, a instalat un sistem ... (vezi toată discuția)