Sunt despartita de 11 ani am doi copii,unul major si unul minor de 17 ani[ fata].Vreau sa divortez si am aflat ca se poate la primarie si la notar.Fiica mea [minora] primeste pensie alimentara[doar pe hartie],nu am pretentii de la el si l-am convins sa divortam.Problema este: cum sa fac,cum este mai bine sa procedez.Astept raspuns,cu multe multumiri celor care doresc sa ma ajute.:(:)
La starea civila nu puteti divorta pentru ca aveti un minor. Va ramane la notar. Competent este notarul de la locul incheierii casatoriei sau de la domiciliul comun al sotilor.
Procedati asa cum spuneati ca deja ati aflat.
Daca si el este de acord, mergeti la notar si procedati cum va spune el.
Conform art. 375 alin. (2) cod civil, "Divorţul prin acordul soţilor poate fi constatat de notarul public şi în cazul în care există copii minori născuţi din căsătorie, din afara căsătoriei sau adoptaţi, dacă soţii convin asupra tuturor aspectelor referitoare la numele de familie pe care să îl poarte după divorţ, exercitarea autorităţii părinteşti de către ambii părinţi, stabilirea locuinţei copiilor după divorţ, modalitatea de păstrare a legăturilor personale dintre părintele separat şi fiecare dintre copii, precum şi stabilirea contribuţiei părinţilor la cheltuielile de creştere, educare, învăţătură şi pregătire profesională a copiilor".