buna seara.numele meu este georgica si am un baiat de 1 anisor jumatate nascut in spania si momentan suntem in romania pt a face certificatul de nastere ramanesc.eu am venit in romania cu foaie de drum si am depus toate actele la primarie cu certificatul de nastere spaniol cu apostila de la haga tradus si legalizat fotocopiile de pe actele mele si ale tatalui si as dori sa intreb cat timp poate sa dureze sa imi trimita certificatul deoarece nimeni nu stie sa.mi spuna va rog frumos sa imi raspundeti ca am auzit ca poate dura si luni de zile si sunt foarte preocupata.multumesc o seara buna
Teoretic ar trebui sa dureze 30 de zile. Uneori dureaza mai mult cand e o perioada mai aglomerata -de sarbatori-vara-si cand sunt necesare anumite verificari amanuntite. Nu cred ca e cazul sa va faceti probleme pentru ca in maxim 5-6 saptamani sigur vine aprobarea. Daca dupa 5 saptamani nu ati fost sunata, presupun ca ati lasat un nr. de telefon, mai mergeti la starea civila si explicati ca va grabiti. Termenul legal este de 30 de zile, dar e adevarat ca daca sunt mai multe dosare se intampla ca uneori sa dureze si mai mult.