avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... impunere de plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

impunere de plata

buna seara la toti utilizatorii, sunt nou pe aici pt. ca ma lovesc de o problema si caut un sfat.Lucrez la o firma de distributie de produse petroliere ca sofer si in luna septembrie anul 20012 am avut un accident de circulatie fara victime singurul prejudiciu fiind avarierea ansamblului pe care il conduceam.Prejudiciul sa recuperat de la firma de asigurari prin polita casco singura problema fiind ca firma de asigurari refuza sa mai plateasca deplasarea semiremorcii din Franta in Romania firma la care lucrez doresc sa-mi impuna sa platesc eu aceasta deplasare care ar costa cca.4000 euro in rest tot a platit firma de asigurari mentionez ca accidentul a fost favorizat si de o defectiune tehnica a masinii pe care am fost sfatuit sa o ascund dar aceasta sar potea dovedi prin nota de reparatie care a fost facuta la un service autorizat dupa aceea, ce pot sa fac in aceasta situatie? va multumesc tuturor care doriti sa ma ajutat-i!:(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:37, 19 Februarie 2013
sa ajungeti la un consens cu firma la care lucrati.
ei se prevaleaza de faptul ca nu ati declarat ce stiati la momentul accidentului si ca daca ati fi vorbit despre defectiunea tehnica probabil ca cei de la casco refuzau plata reparatiei.
greu de rezolvat deoarece sau dat niste declaratii care se pot intoarce impotriva dvs ca si fals in declaratii ceea ce implica cercetare penala.
dvs stiti cu exactitate situatia si puteti proceda in consecinta.
cred ca singura solutie e aceea de a ajunge la un consens cu firma la care lucrati.
va multumesc frumos pt. raspuns asta ar insemna ca trebuie sa platesc banuiesc care ar fi calea cea mai convenabila pe care o credeti dvs. va multumesc?
Chiar daca prejudiciul a fost recuperat de la firma de asigurari , suma achitata se poate recupera de la dvs numai in cazul in care se dovedeste ca nu sunteti vinovat de producerea accidentului.

Costul deplasarii semiremorcii din Franta in Romania pate fi achitat de catre angajator, care va avea posibilitatea sa-is recupereze banii de la dvs in condiiile angajării raspunderii patrimoniale a dvs.
mi-au facut o oferta sa imi dau demisia cu acordul ambelor parti daca imi fac lichidarea pana se va deplasa masina din Franta in Romania dupa aceea mai imi pot face ceva pt. ca nu am incredere in ei de aceea va intreb. va multumesc frumos ca m-ati ajutat.
Chiar si dupa incetarea c.i.m. se poate angaja raspunderea dvs patrimoniala ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casco valabil in strainatate alyadavid alyadavid Voi aduce masina personala in Franta unde locuiesc acum. Exista vreo asigurare casco prin care, in urma unui accident minor in Franta, masina sa fie reparata ... (vezi toată discuția)
Polita casco-itp expirat turkn turkn Daca masina avand asigurare casco este implicata intr un accident,dar in momentul accidentului verificarea tehnica periodica era expirata de 5 zile,exista ... (vezi toată discuția)
Accident masina de curând am facut accident în calitate de ... Monica Marinela Radu Monica Marinela Radu Accident masina De curând am facut accident în calitate de conducător al unei mașini, nefiind proprietatea mea iar asiguratorul refuză să plătească ... (vezi toată discuția)