avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... contopire amenda administrativa,inchisoare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

contopire amenda administrativa,inchisoare

in urma contopirii pedepselor (5 pedepse cu inchisoare cu suspendare) cu un spor de 1 an 6 luni am un rezultat de 3 ani 6 luni.
daca la ultimul dosar reusesc in recurs sa obtin o amenda administrativa ce se intampla?
pedeosele se decontopesc si dupa aceea se recontopesc si se adauga iara sporul? se poate inlatura sporul? sau avand in vedere faptul ca obtin amenda administrativa atunci nu se recontopesc? raman asa cum au fost inaintea ultimului proces?
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 17:04, 19 Februarie 2013
daca scapati cu amenda administrativa atunci nu aveti ce sa mai contopiti.
daca veti fi condamnat la pedeapsa inchisori atunci la contopire se vor descontopi pedepsele , se inlatura sporul , se vor recontopi in cea mai grea la care se aplica un spor pe care instanta il considera necesar.
Daca aveti o pedeapsa cu suspendare sub supraveghere si primiti o amenda administrativa nu se va face contopire.
Amenda administrativa ar fi pentru dvs. precum o achitare si ati scapa de contopirea pedepselelor pentru ca amenda administrativa nu constituie o sanctiune penala cu inchisoarea si doar pedepsele cu inchisoarea se pot contopi.
art.34 cp.......sau la amenda refera la amenda penala?

e) când s-au stabilit mai multe pedepse cu închisoare şi mai multe pedepse cu amendă, se aplică pedeapsa închisorii, potrivit dispoziţiei de la lit. b), la care se poate adăuga amenda, potrivit dispoziţiei de la lit. c).

sau la amenda refera la amenda penala?

b) când s-au stabilit numai pedepse cu închisoare, se aplică pedeapsa cea mai grea, care poate fi sporită până la maximul ei special, iar când acest maxim nu este îndestulător, se poate adăuga un spor de până la 5 ani;


Ultima modificare: Luni, 18 Februarie 2013
animacikaa, utilizator
amenda penala este o pedeapsa principala care se contopeste.
amenda administrativa nu este pedeapsa principala prevazuta de codul penal ci este o sanctiune cu caracter administrativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contopire pedepse in noul cod penal IoanaBarbu45 IoanaBarbu45 Pe fond ,nepotul meu a fost condamnat in 2004 la 18 inchisoare pentru talharie(o situatie gresit interpretata de instanta,victima fiind concubina nepotului ... (vezi toată discuția)
Dupa ramanerea defintiva a unei condamnari elenuta03 elenuta03 BUNA SEARA,MA MAI ADRESEZ CU O ALTA INTREBARE...SI DACA SE POATE ASTEPT RASPUNS.IN CAZUL IN CARE O PERSOANA ESTE CONDAMNATA DEFINITIV DAR INTRE TIMP I SE ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa concurs infractiuni pauldorin87 pauldorin87 in anul 2010, 2 condamnari cu suspendare.una 1 an susp si alta 3+5 ani supraveghere. inainte de a fi definitiva hotararea,are loc o alta fapta de furt ... (vezi toată discuția)