Am aflat ca am castigat o masina la un concurs organizat de o banca si mi s-a comunicat ca trebuie sa platesc suma de 9000 RON, contravaloarea impozitului daca vreau premiul.
Am citit regulamentul iar acolo spune asa:
9.1 Organizatorul Campaniei X Craciun 2012` nu este raspunzator de plata taxelor, impozitelor sau a altor obligatii financiare legate de premiile oferite, cu exceptia impozitului pe veniturile din premii, conform art. 75 din Codul fiscal, aplicabil veniturilor individuale provenite din campanii promotionale, impozit pe care X este obligat sa il calculeze, sa il retina si sa il transfere la bugetul de stat conform prevederilor Legii 571/2003 privind Codul Fiscal. 9.2. Fiecare castigator va avea obligatia sa achite catre X contravaloarea impozitului calculat de catre banca si comunicat castigatorului, ridicarea premiului fiind conditionata de prezentarea dovezii de achitare a impozitului ( chitanta depunere numerar, extras plata din cont, etc.). 9.3. X va vira sumele platite de castigatori catre bugetul de stat conform prevederilor legale in vigoare.
Trebuie sa platesc atat de mult? Din cate citisem costurile ar trebui suportate de organizatorul concursului iar eu trebuie sa inregistrez la Adm Fin si sa platesc impozitul pe masina.
Ce sa fac?
amuzanta situatia;eu as face rost de bani sa platesc impozitul si apoi as vinde masina.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Impozit premiu
Bawer
Conform legislatiei in vigoare obligatia calcularii, retinerii si virarii impozitului revine platitorilor de venituri (in cazul acesta, ... (vezi toată discuția)