avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Inscrierea unei firme ca platitoare de TVA prin ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Inscrierea unei firme ca platitoare de TVA prin optiune si nu prin depasirea cifrei de afaceri

Stie careva ce formular 010 trebuie completat pentru inscrierea unei firme la plata de TVA? Am fost la administratia financiara de vreo 4 ori si inca la vreo 3 alte cladiri care mi-au spus de ce acte am nevoie, contabila mi-a completat deja o serie de hirtii pe care le-am dus ulterior la sectia de finante si pe care mi le-au respins in citeva rinduri pe motiv ca nu erau actele pe care le ceruse ei initial. #-o
Acum doamna contabila a renuntat ca nu stie nici ea de ce anume au domnii nevoie de la fisc, si mi-a spus sa mai insist la ei [EDITAT]
Formularul 010 pe care mi l-a completat doamna contabila si pe care l-am dus la fisc este acesta: [ link extern ]
dar domnii sustin ca acest formular este pentru microintreprinderi si nu formularul 010 pentru TVA.
Va rog mult daca stie cineva si ma puteti ajuta, care este formularul 010 pentru TVA?
Ultima modificare: Luni, 18 Februarie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: philalex , utilizator 21:03, 20 Februarie 2013
Buna seara,
Este corect formularul prezentat.
Buna ziua,
Pe langa 010 mai trebuie si 098 + anexa 2
[ link extern ]
[ link extern ]
Va multumesc mult pentru raspunsuri! Maine imi incerc din nou norocul la fisc.;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare in scopuri de tva SOLEI SOLEI Buna ziua. Am si eu o intrebare la dumneavoastra. O firma neplatitoare de Tva, fara angajati vrea sa devina platitoare de Tva prin optiune( poate la anul emite ... (vezi toată discuția)
Declaratiile 010 si 098 31101979 31101979 Buna ziua. Am si eu o intrebare la dumneavoastra. O societate nou infiintata in iulie 2013 care este neplatitoare de tva dar cu impozit pe profit 16% vrea sa ... (vezi toată discuția)
Completare anexa 2 declaratie 010 cimpeanr cimpeanr Buna ziua, doresc sa deschid un copy center si sa fiu platitoare de TVA, am ajuns la completarea declaratiei 010 si a anexei nr.2. Pe internet am citit ca daca ... (vezi toată discuția)