Buna ziua, doresc sa deschid un copy center si sa fiu platitoare de TVA, am ajuns la completarea declaratiei 010 si a anexei nr.2. Pe internet am citit ca daca sunt firma proaspat infiintata, la documentul 010 aliniat B, pct.1, nu trebuie sa trec Codul de identificare fiscala, las rubrica goala (eu am completat, de fapt contabila mea). Totodata la anexa nr 2 , la spatiul cu destinatie de sediu social am bifat pct a ( sediul social fiind in holul apartamentului meu de domiciliu), doamna de a Finante spunand ca nu e bine pentru ca asa apartamentul meu va trebui sa apara in contabilitatea firmei. Marti trebuie sa ma intorc la Finante cu actele completate corect . Nu stiu ce repercursiuni are acest lucru asupra mea, nu doresc sa apara in contabilitate, singura varianta ramanand pct c , eu avand contract de comodat cu firma noua.La " Numarul documentului de detinere legala a spatiului cu destinatie de sediu social "am trecut contractul de vanzare -cumparare cu care cumparat apartamentul desi cred ca trebuia sa trec ctr de comodat incheiat intre mine si firma. La "detineti spatii cu destinatia de sedii secundare declarate"-am bifat da, firma avand punct de lucru la o adresa mentionata in Certificatul constatator de la Reg Com-nu stiu daca la asta se refera???Totodata nu stiu la ce se refera "**)Angajamentul de a nu desfăşura activităţi economice constând în operaţiuni taxabile din punct de vedere al TVA în România până la data comunicării deciziei de aprobare sau respingere a înregistrării în scopuri de TVA este valabil numai în cazul persoanelor impozabile care solicită înregistrarea în scopuri de TVA conform art. 153 alin.(1) lit.a) din Codul fiscal." , de unde stiu ca sunt persoana impozabila??? Eu am emis deja 2 facturi cu TVA , contabila a spus ca nu e nici un bai, din pacate m-am convins ca este si trebuie sa gasesc pe altcineva care sa stie ce are de facut si cat de repede. Va rog sa ma ajutati daca se poate cu lamuriri. Multumesc
Dar de ce aveti contabil?
Sa revenim :
Daca aveti o firma ( s-a infiintat) treceti codul fiscal acolo. Daca nu aveti inca( este in curs de infiintare) nu se trece. Se depune 098 atunci
La contract - comodatul ( dovada sediului firmei nu a persoanei fizice).
Este corect cu punctul de lucru.
Angajamentul.... Bifand casuta va obligati s anu emiteti facturi cu tva pana vi se elibereaza cosul de tva. Nu aveti voie sa emiteti... Doar fara tva pana atunci.
Si bafta. Dureaza ceva timp prin optiune.
Tva
raluca constantinescu
Buna ziua,
Va rog sa ma indrumati in urmatoarea problema:
O societate infiintata in anul 2011( declarata ca fiind neplatitoare de TVA la infiintare)nu are ... (vezi toată discuția)