avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensia invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensia invaliditate

La calcularea pensiei pentru limita de varsta ,anii in care persoana a primit pensie de invaliditate se considera vechime asimilata stagiului de cotizare?si cat?an/an?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 09:03, 19 Februarie 2013
Anii in care sa beneficia de pensie de invaliditate este stagiu asimilat.
Cand se trece la pensie de limita de varsta,cuantumul pensiei de invaliditate se transforma in puncte,prin raportarea la salariul mediu brut sau net pe economie.

Legea 263/2010


Art. 164
(1) Pentru perioadele necontributive care, potrivit legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, au constituit vechime in munca utila la pensie, la determinarea punctajului lunar al persoanei se utilizeaza salariul minim pe economie, brut sau net, dupa caz, sau salariul de baza minim brut pe tara din perioadele respective.
(2) Pentru perioadele asimilate prevazute la art. 49 alin. (1) lit. a)—c) si g), realizate anterior datei de 1 aprilie 2001, la determinarea punctajului lunar se utilizeaza salariul minim pe economie, brut sau net, dupa caz, sau salariul de baza minim brut pe tara din perioadele respective.


(5) Pentru perioadele asimilate prevazute la art. 49 alin. (1), realizate in intervalul cuprins intre data de 1 aprilie 2001 si data intrarii in vigoare a prezentei legi, la calculul punctajului lunar se utilizeaza:
a) cuantumul pensiei de invaliditate, in situatiile prevazute la art. 49 alin. (1) lit. a);

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiul militar nicky63 nicky63 Buna ziua.Nascut in 13.02.1963.Angajat in 01.04.1982 pina in prezent.Intre 25.09.1985 si15.01.1987 stagiu militar.Pentru perioada stagiului militar se acorda ... (vezi toată discuția)
Pensionare eugen_dinu_sorin eugen_dinu_sorin Buna ziua! Rog spuneti-mi cum se calculeaza punctul de pensie pentru perioada stagiului militar, la vechimea completa in munca! Mersi! (vezi toată discuția)
Vechime stagiu militar LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Vreau sa stiu daca perioada stagiului militar este considerata vechime in munca sau stagiu de cotizare in cazul iesirii la pensie? (vezi toată discuția)