avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... infracþiuni privind circulaþia pe drumurile publice
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

infracþiuni privind circulaþia pe drumurile publice

Buna dimineata,

Prietenul meu a fost prins baut la volan, cu o alcoolemie destul de mare, 1,3 dar in panta descendenta, in fine nu cred ca asta este important. Sa intamplat in mai 2011, si de atunci de abia acum am ajuns in instanta.
Poate cineva sa ma ajute si pe mine sa imi explice sentinta aceasta va rog frumos.

"Solutie: Condamnă inculpatul la 6 luni închisoare. In temeiul art 71 cp, interzice execrcitiul drepturilor prev de art 64 lit a teza a II a şi lit b cp. In baza art 81-82 dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani si 6 luni. in baza art 71 al 5 suspendă executarea pedepselor accesorii, pe acelasi termen de încercare. Atrage atenţia inculpatului asupra art 83 cod penal. Obligă inculpatul la plata cheltuielilor judiciare în favoarea statului. "

Si inca o intrebare, care ar fii urmatori pasi pentru a mai conduce si cand ar putea sa faca asta.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 07:45, 19 Februarie 2013
a fost condamnat cu suspendare. poate sustine examen ptr un nou permis dupa un an de la data ramanerii definitive a hotararii instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot sustine examen pentru redobandirea permisului de conducere? robertsol robertsol buna seara, am o nelamurire si as avea o deosebita stima sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare: in data de 20.06.2009, am fost prins conducand sub ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis tudoradi73 tudoradi73 in 2011 am lovit un taxi baut fiind.alcoolemie 0,67 la fiola.am ajuns la judecata,condamnarea fiind urmatoarea:Solutia pe scurt: În temeiul art. 87 alin. 1 ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa alcoolemie la volan gicaplacaj gicaplacaj Buna ziua. Am primit o sentinta pentru alcoolemie la volan: Solutia pe scurt: În baza art.87 al.1 din OUG 195/2002 modificată şi republicată, cu aplicarea ... (vezi toată discuția)