avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pedeapsa alcoolemie la volan
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Pedeapsa alcoolemie la volan

Buna ziua. Am primit o sentinta pentru alcoolemie la volan:
Solutia pe scurt: În baza art.87 al.1 din OUG 195/2002 modificată şi republicată, cu aplicarea art. 3201 al. 2-7 Cod procedură penală condamnă inculpatul Gica Placaj, la: - 1(un) an şi 4(patru) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică ce depăşeşte 0,80 g/l alcool pur în sânge. Pe durata şi în condiţiile prev. de art. 71 Cod penal interzice inculpatului exercitarea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza a II-a şi b Cod penal. În baza art.81, art. 82 Cod penal şi art. 71 al. 5 Cod penal suspendă condiţionat executarea pedepsei principale aplicate inculpatului precum şi pedeapsa accesorie a interzicerii unor drepturi pe durata termenului de încercare de 3 ani şi 4 luni şi atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 83 Cod penal. În baza art.191 Cod procedura penală, obligă inculpatul la 500 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de recurs în 10 zile de la pronunţare cu inculpatul. Pronunţată în şedinţa publică din data de xxxxx
Cind se presupune ca sunt reabilitat de drept.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:39, 30 Aprilie 2013
Buna ziua,

Ati primit o pedeapsa de 1 an si 4 luni, ceea ce inseamna ca se va aplicarea reabilitarii judecatoresti. Astfel, la cerere, se va face reabilitarea dupa 4 ani si 8 luni in baza art 135 Cod Penal. De asemenea trebuie sa achitati cheltuielile de judecata si sa aveti o buna conduita.
Veti fi reabilitat de drept dupa un termen de 3 ani si 4 luni calculat de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare conform disp.art 86 c.pen.
Disp. art 135 nu sunt aplicabile in cazul dvs.avand in vedere ca pedeapsa aplicata este una cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei si nu cu executarea acesteia.
Art. 86
Reabilitarea în cazul suspendării condiţionate a executării pedepsei
Dacă condamnatul nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în baza art. 83 şi 84, el este reabilitat de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea cond. a executarii pedepsei- reabilitare de drept pintenarug pintenarug Buna ziua Am urmatoarea sentinta definitiva, data in 18.12.2012: Solutie: Condamnă pe inculpatul P G, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe ... (vezi toată discuția)
Reabilitare- suspendarea conditionata a executarii pedepsei- termen/conditii ady_deva ady_deva C-am asa suna sentinta pe care am primit-o !!!! -6 luni închisoare pentru infracţiunea de furt calificat prev. şi ped. de art. 208 alin. 1, 209 alin. 1 ... (vezi toată discuția)
cand ma reabilitez data ca nu stiu de cand si pana cand valeanu1 valeanu1 Subiect: Subiect: cand ma reabilitez data Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: Admite cererea formulată de inculpatul X, privind judecare cauzei ... (vezi toată discuția)