avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere fara permis si alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere fara permis si alcool la volan

as dori si eu un raspun la intrebarea care ma macina !!sambata seara am fost prins conducand fara permis si cu ceva alcool consumat..am fost la politie am dat declaratii mi-au fost recoltate si probe de sange !!ma intereseaza si pe mine care sunt consecintele acestei fapte!!de la politie mi-au spus sa astept citatia!!dar pana cand va veni aceasta as dorii si eu sa stiu ce se poate intampla!???va multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:53, 5 Martie 2013
Veti fi cercetat pentru:

OUG 195/2002:

Art. 86. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

Art. 87. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

Daca nu aveti alte condamnari, veti primi o pedeapsa cu suspendare.
Permisul se anuleaza si veti putea obtine altul, doar dupa 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare.
alte condamnari sau alte antececedente nu am !!asta e prima fapta !!domnii de la politie mi-au spus ca se poate si amenda penala sau dosar penal?
Dosar penal aveti deja,si dupa cum vedeti legea nu prevede amenda penala in cazul infractiunilor savarsite de dvs.
Caut un consultant care sa ma ajute intr-o problema personala si am citit profilul dumneavoastra de consultant publicat in websiteul Avocatnet.ro.nProblema mea ar fi urmatoarea:
Solutie: In baza art. 87 al.1 din OUG 195 /2002 republicata cu aplicarea art.320 indice 1 alin.7 Cod procedura penala condamnă inculpatul PONTA LIVIU, domiciliat in localitatea Periam, nr.19, judetul Timis, la 8 luni inchisoare. In baza art.71 alin.1 Cod penal interzice inculpatului drepturile prevazute de art.64 litera a teza finala si litera b Cod penal pe durata executarii pedepsei. In baza art.81 Cod penal dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei. In baza art.82 cod penal stabileste termen de incercare de 2 ani plus durata pedepsei, in total 2 ani si 8 luni. In baza art.359 cod procedură penală atrage atenţia inculpatului asupra prev. art. 83 cod penal în cazul nerespectării măsurilor dispuse. In baza art.71 alin.5 Cod penal suspenda interzicerea drepturilor accesorii pe durata termenului de incercare. In baza art. 191 al.1 cod procedură penală obligă inculpatul la 700 lei cheltuieli judiciare statului. Cu recurs în termen de 10 zile de la pronuntare cu inculpatul. Pronunţată în şedinţă publică azi 24.01.2013.As dori o lamurire fara art. si alin. daca se poate.
Si as dori sa aflu daca se anuleaza permisul si daca da dupa ce perioada are voie sa de-a examenul din nou.
Va multumesc
ati primit o pedeapsa cu suspendare. permisul se anuleaza. se poate sustine examen ptr obtinerea unui permis nou dupa un an de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti. nu mai trebuie facuta scoala de soferi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc si eu sa stiu ce"insemna "... si daca mai pot recupera permisul de conducere ??? inteu87 inteu87 Solutie: În baza art.3201 alin.4 Cod procedură penală - admite cererea formulată de către inculpat ...... la 6 (şase) luni închisoare pentru ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca mirceabradu mirceabradu Buna ziua, numele meu Mircea Bradu, am fost depistat cu o alcoolemie de 0,68 mg in aerul expirat si 1.1% alcool in sange.Mentionez ca nu am avut probleme ... (vezi toată discuția)
Cand imi voi recupera permisul eviliguana eviliguana Am primit urmatoare decizie: Solutie: În temeiul art. 87 alin. 1 din O.U.G. nr. 195/2002, republicată, cu aplic. art. 74 alin. 1 lit. a) din Codul penal ... (vezi toată discuția)