avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... contestatie judecatorie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

contestatie judecatorie

In data de 15.02.2013,am trimis prin posta catre judecatorie,o contestatie la un titlu executoriu,in contestatie,am specificat ca sumele nu sunt cele reale,urmand sa depun pana la primul termen probe care sa ateste lucrul acesta,si sa fac si o cerere de ajutor public judiciar,conform noului cod de procedura,am procedat corect?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cristiclaudiu , utilizator 21:36, 20 Februarie 2013
avand in vedere ca s-a introdus actiunea pe noul cod de procedura civila, vi se va comunica de la judecatorie obligatia de a completa cererea conform noilor norme si termenul in care sa indepliniti aceasta obligatie, in cazul in care nu va veti conforma vi se va anula cererea fara sa vi se mai fixeze termen de judecata
In cazul in care cerere,nu a fost completata conform cu legea actuala,daca au trecut cele 15 zile care le aveam la dispozitie pentru contestarea titlului,ce mai pot face in situatia asta?Multumesc.
Contestația la titlu se va judeca conform NCPC doar dacă executarea nu era începută înainte de 15.02.213.
Dacă cererea de executare a acelui titlu a fost înregistrată la executor înainte de această dată, judecarea contestației se va judeca pe vechiul cod.
titlul era de la anaf,fara a specifica un executor.
Ultima modificare: Marți, 19 Februarie 2013
cristiclaudiu, utilizator
De unde știți de acel titlu? Ați fost somat?
Dacă ați fost somat înainte de 15.02.2013 (sau dacă ANAF-ul a executat un oricare alt act de executare) executarea se va efectua după vechiul cod.
Ultima modificare: Marți, 19 Februarie 2013
Patrick_, utilizator

Alte discuții în legătură

Executare silita anaf DumitruC DumitruC Buna ziua, In Aprilie mi-a fost definitivat un dosar penal in urma caruia a trebuit sa platesc 660 lei cheltuieli judiciare. In momentul in care dosarul a ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutor executare silita progam de vizitare minor maraispas1 maraispas1 va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Am o ordonanta presedentiala definitiva si irevocabila prin care s-a stabilit domiciliul copilului la mine si ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare - titlu executoriu emis de catre primarie. ce sanse am de castig? mariusstoican mariusstoican Buna ziua, Vreau sa depun o contestatie la executarea impotriva unui titlu executoriu emis de catre primarie. Suma datorata reprezinta impozite locale(casa ... (vezi toată discuția)