In data de 15.02.2013,am trimis prin posta catre judecatorie,o contestatie la un titlu executoriu,in contestatie,am specificat ca sumele nu sunt cele reale,urmand sa depun pana la primul termen probe care sa ateste lucrul acesta,si sa fac si o cerere de ajutor public judiciar,conform noului cod de procedura,am procedat corect?Multumesc.
avand in vedere ca s-a introdus actiunea pe noul cod de procedura civila, vi se va comunica de la judecatorie obligatia de a completa cererea conform noilor norme si termenul in care sa indepliniti aceasta obligatie, in cazul in care nu va veti conforma vi se va anula cererea fara sa vi se mai fixeze termen de judecata
In cazul in care cerere,nu a fost completata conform cu legea actuala,daca au trecut cele 15 zile care le aveam la dispozitie pentru contestarea titlului,ce mai pot face in situatia asta?Multumesc.
Contestația la titlu se va judeca conform NCPC doar dacă executarea nu era începută înainte de 15.02.213.
Dacă cererea de executare a acelui titlu a fost înregistrată la executor înainte de această dată, judecarea contestației se va judeca pe vechiul cod.
De unde știți de acel titlu? Ați fost somat?
Dacă ați fost somat înainte de 15.02.2013 (sau dacă ANAF-ul a executat un oricare alt act de executare) executarea se va efectua după vechiul cod.